"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Samenstelling bepaalt hoe slecht ‘slecht’ cholesterol is
  12-12-2019 LDL-cholesterol heeft de reputatie slecht voor onze gezondheid te zijn. Toch heeft 75 procent van de mensen met een hartaanval geen afwijkende waarden in het bloed. Onderzoekers concluderen dan ook, dat niet alle LDL-cholesterol schadelijk is. Slechts één subgroep kan het risico op hart- en vaatziekten vergroten.

 • Yoga en fysiotherapie verbeteren slaapkwaliteit bij lage rugklachten
  10-12-2019 Chronische lage rugklachten gaan vaak gepaard met een slechte slaapkwaliteit. Aan het combineren van pijn- en slaapmedicatie zijn echter grote risico’s verbonden. Amerikaanse onderzoekers hebben nu ontdekt dat yoga en fysiotherapie de pijn verminderen en de slaapbereidheid vergoten bij patiënten met lage rugklachten.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Deze 5 risicofactoren bedreigen gezondheid van uw gewrichten én hart
   Artrose en hart- en vaatziekten zijn de meest voorkomende welvaartsziekten. Opvallend is, dat dezelfde risicofactoren een rol spelen bij de ontwikkeling van deze aandoeningen. Door uw leefstijl aan te passen, kunt u zelf heel veel doen om langer gezond, fit én soepel te blijven.

  • Piriformis Syndroom: stekende pijn in de bilregio
   Pijn in de bilstreek? Dan is het een goed idee om uw dikke portemonnee niet meer in uw achterzak op te bergen. Deze bult oefent druk uit op de spieren en zenuwen in de bilregio. Dit vergroot het risico op het Piriformis Syndroom. Een vorm van ischias die gepaard gaat met een stekende pijn in de bilstreek.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose. (meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen of de reeds gestelde vragen aan Jan Ide de Jong. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad. (meer…)