"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Yoga niet altijd veilig bij osteoporose
  21-3-2019 Yoga is goed voor lichaam en geest. Maar de Mayo Clinic in Amerika heeft wel een waarschuwing voor mensen met osteoporose. Sommige posities kunnen de ruggenwervels ernstig beschadigen.

 • Kunnen groeifactoren beschadigd kraakbeen herstellen?
  19-3-2019 De inzet van groeifactoren om beschadigd kraakbeen te repareren is al vaker onderzocht. Steeds zonder succes. Amerikaanse wetenschappers denken nu een methode te hebben gevonden die wél werkt. En dat is een langdurige afgifte van groeifactoren aan het kraakbeenweefsel.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Zes oogproblemen bij reumatische aandoeningen
   Glaucoom, staar, droge ogen. Dit is slechts een kleine opsomming van de vele oogziektes die kunnen optreden bij reuma. Veel reumatische aandoeningen treffen collageen. En ook de ogen bevatten veel van dit ‘lijmeiwit’. Hoe ontstaan deze oogklachten en hoe kunt u zich ertegen beschermen?

  • Tien manieren om uw gewrichten te kwetsen
   U pijnigt uw gewrichten dagelijks meer dan u denkt. Zonder dat u er erg in hebt, werkt u actief mee aan de ontwikkeling van artrose en andere gewrichtsklachten. Hoeveel punten uit dit lijstje zijn op u van toepassing?

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose. (meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen of de reeds gestelde vragen aan Jan Ide de Jong. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad. (meer…)