Kijk de uitzending terug: Interview met William Cortvriendt over boek 'Kankervrij'

"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Curcumine vermindert oogontsteking bij honden
  26-10-2020 Uveïtis is een oogontsteking die veel bij honden voorkomt. De behandeling met ontstekingsremmende pijnstillers geeft echter veel ongewenste bijwerkingen. Reden voor Amerikaanse onderzoekers om eens de invloed Curcumine op deze aandoening te bestuderen. Deze natuurlijke ontstekingsremmer blijkt veelbelovend te zijn bij het verminderen deze ongecontroleerde ontstekingen in het oog.

 • Combinatie Astaxanthine en vitamine E verbetert geheugen
  26-10-2020 Vergeet u wel eens een naam of de plek waar u iets heeft opgeborgen? Het komt vaak voor, dat het geheugen minder wordt bij het ouder worden. Japanse onderzoekers kijken nu naar het effect van vitamine E en Astaxanthine op het verbeteren van de geheugenfunctie. De eerste studieresultaten zijn zeer hoopgevend.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Onevenwichtige darmflora kan afbraak kraakbeen versnellen
   Is overgewicht wel één van de belangrijkste oorzaken van artrose? Volgens Amerikaanse onderzoekers zijn darmbacteriën de grote boosdoeners. Door zwaarlijvige muizen met probiotica te behandelen, werden de gewrichten weer kerngezond. Nu wordt onderzocht of mensen ook baat kunnen hebben bij deze veelbelovende aanpak.

  • Artrose in de hand
   Hoe ouder u wordt, hoe meer kans u heeft op artrose in de hand. Uw hand wordt stijf en kan bij het bewegen pijn gaan doen. In dit artikel zetten wij alle feiten over artrose in de hand voor u op een rijtje.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose. (meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine of zwarte bes-blad. (meer…)