"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Functionele beperkingen ruim voor diagnose reumatoïde artritis
  16-5-2019 Problemen met aankleden, lopen en douchen? Het kan heel goed zijn dat reumatoïde artritis haar schaduw vooruitwerpt. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt, dat functionele beperkingen al één tot twee jaar voor de diagnose kunnen optreden. Stel uw arts op de hoogte als u hinder ondervindt in het dagelijks leven, is het advies.

 • Hoge bloedsuikerspiegel speelt mogelijk rol bij fibromyalgie
  14-5-2019 Een Amerikaanse neuroloog heeft de ontbrekende schakel van fibromyalgie ontdekt. En dat zou een hoge bloedsuikerspiegel kunnen zijn. De pijn bij patiënten nam significant af na toedienen van medicijnen voor verminderde glucosetolerantie.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Etalagebenen
   Ruim 20 procent van de volwassen Nederlanders heeft last van etalagebenen. Na een stukje lopen ontstaat er een krampende pijn in de kuiten. Door even rust te nemen zakken de klachten weer af. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een vernauwing van de beenslagader. Wat kunt u doen om de klachten te verminderen én om uw loopafstand te vergroten?

  • Artrose in de hand en duim
   Hoe ouder u wordt, hoe meer kans u heeft op artrose in de hand. Soms gaat het om alleen de duim, soms zijn meerdere vingers door slijtage aangetast. Uw hand wordt stijf en kan bij het bewegen pijn gaan doen. In dit artikel zetten wij alle feiten over artrose in de vingers en duim voor u op een rijtje.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose.(meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen of de reeds gestelde vragen aan Jan Ide de Jong.Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de JongOrthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad. (meer…)