Kijk terug: BZP Live met orthopeed Jan Ide de Jong over artrose

"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Astaxanthine verlaagt bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2
  23-2-2021 Aan Astaxanthine uit bloedregenalgen worden steeds meer gezondheidsvoordelen toegedicht. Iraanse onderzoekers hebben eens gekeken wat het effect van dit stofje op diabetes type 2 is. De conclusie: 8 mg Astaxanthine per dag verbetert de bloedsuikerspiegel.

 • Gefrituurd voedsel verhoogt kans op hart- en vaatziekten
  15-2-2021 Niets is lekker dan een vette hap uit de frituur. Maar wetenschappers waarschuwen, dat zelfs al bij een wekelijks portie van 114 gram de kans op hart- en vaatziekten toeneemt. Volgens de onderzoekers neemt door het frequent eten van vette frituursnacks de kans op een beroerte of hartaanval met maar liefst met 28 procent toe.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Heupdysplasie (HD) bij honden
   Heupdysplasie komt helaas veel voor bij honden. Het gaat hier om een gewrichtsaandoening, waarbij de heupkom en heupkom niet goed in elkaar passen. Daardoor ontstaat pijn en instabiliteit. Bovendien leidt deze aandoening meestal tot slijtage van het kraakbeen. Erfelijke eigenschappen spelen de grootste rol bij de ontwikkeling van deze vervelende hondenaandoening.

  • Fibromyalgie
   Maar liefst 2 procent van de Nederlanders tussen de 20 en 60 jaar heeft last van fibromyalgie. Deze reumatische aandoening treft niet de gewrichten, maar tast de spieren en het bindweefsel aan. Met als gevolg: chronische pijn door het hele lichaam. Een diagnose is vaak moeilijk te stellen, omdat fibromyalgie geen zichtbare oorzaak heeft.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose. (meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine of zwarte bes-blad. (meer…)