"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Zo zet u de gezondste koffie om hartaanvallen te voorkomen
  3-7-2020 Bent u een koffieleut? Dan hebben we goed én mogelijk slecht nieuws voor u. Het goede nieuws is, dat mensen die koffie drinken gezonder zijn dan mensen die geen koffie drinken. Maar als u ongefilterde koffie drinkt, dan betekent dat volgens Zweedse onderzoekers slecht nieuws voor uw hart- en bloedvaten.

 • Yoga helpt tegen overgewicht bij gewrichtsklachten
  30-6-2020 Overgewicht kan de klachten bij artrose en reumatoïde artritis verergeren. De oplossing lijkt voor de hand te liggen: meer bewegen en gezond eten. Overgewicht gaat echter niet alleen over het fysieke deel. Ook mentale balans ligt aan de basis van een gezonde leefstijl met een goed gewicht.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Syndroom van Cushing
   Ongeveer 50 mensen per jaar krijgen de diagnose syndroom van Cushing te horen. Bij deze aandoening wordt er langdurig teveel cortisol door de bijnieren aangemaakt. Deze aandoening komt het meest voor bij volwassen, maar ook kinderen en zelfs een hond kan het krijgen.

  • Comfortabel op reis met artrose en reumatoïde artritis
   De vakantie-uittocht staat op het punt van uitbreken. Ook als u last heeft van artrose of reumatoïde artritis wilt u er graag een paar weken tussenuit. Maar reizen is wel een extra belasting voor uw gewrichten. Deze tips kunnen helpen om gewrichtspijn tijdens de vakantie te verminderen.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose. (meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen of de reeds gestelde vragen aan Jan Ide de Jong. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine of zwarte bes-blad. (meer…)