Kijk terug: BZP Live met orthopeed Jan Ide de Jong over artrose

"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Kan een gewrichtsvervangende operatie uw huwelijk redden?
  19-1-2021 Artrose kan meer pijn veroorzaken dan alleen in de gewrichten. Doordat de partner de rol van verzorger op zich moet nemen, kan ook het huwelijk onder druk komen te staan. De gezonde partner kan een beslissende rol spelen in het ondergaan van een gewrichtsvervangende operatie. Uit een onderzoek blijkt, dat dit in meer dan 50 procent van de gevallen daardoor het huwelijksgeluk verbeterde.

 • Goede hartgezondheid gekoppeld aan lager risico op dementie
  14-1-2021 Uw kans op dementie verminderen? De gezondheid van uw hart speelt daarbij een grote rol. Dit kan bereikt worden door vooral uw gedrag aan te pakken: niet meer roken, meer bewegen en het bereiken van een gezond lichaamsgewicht.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Deze voedingsstoffen helpen kans op osteoporose te verminderen
   In Nederland lijden 850.000 vrouwen én mannen aan osteoporose. Wat is botontkalking en wat kunt u er zelf aan doen om deze sluipende aandoening te voorkomen? Bewegen zonder Pijn geeft u in dit artikel een aantal tips om uw botten ook boven de 60 sterk te houden.

  • Gewrichtsproblemen bij paarden
   Gewrichtsproblemen komen steeds vaker voor bij paarden. Geneesmiddelen als NSAIDs en corticosteroïden verlichten weliswaar de klachten, maar kunnen op de lagere termijn tot kraakbeenschade leiden. Natuurlijke ontstekingsremmers zijn net zo effectief en vertonen in tegenstelling tot de genoemde medicijnen geen bijwerkingen.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose. (meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine of zwarte bes-blad. (meer…)