"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Melk toch de witte motor om artrose te verminderen?
  10-9-2020 Het drinken van melk kan de symptomen van artrose verergeren. Dat is de boodschap die altijd prominent wordt afgegeven. Amerikaanse onderzoekers komen nu tot een andere conclusie. Melk kan de voortgang van gewrichtsslijtage vertragen. Maar dan moet u wel de juiste soort melk drinken.

 • Meditatie vermindert risico hart- en vaatziekten
  1-9-2020 Mediteren helpt om de kans op een hartinfarct of beroerte te verminderen. Dat blijkt uit een studie die is uitgevoerd door een aantal vooraanstaande Amerikaanse universiteiten. Mensen die regelmatig mediteren hebben minder last van hoog cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Zeven tips om nekhernia klachten te voorkomen
   Veel mensen hebben last van een nekhernia of cervicaal radiculair syndroom. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een uitstulping op een van de elastische tussenwervelschijven in de nek. Meestal doet dit probleem zich voor tussen de zesde en zevende wervel. Wat zijn de symptomen van een nekhernia en hoe wordt deze klacht behandeld?

  • Artrose in de hand
   Hoe ouder u wordt, hoe meer kans u heeft op artrose in de hand. Uw hand wordt stijf en kan bij het bewegen pijn gaan doen. In dit artikel zetten wij alle feiten over artrose in de hand voor u op een rijtje.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose. (meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen of de reeds gestelde vragen aan Jan Ide de Jong. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine of zwarte bes-blad. (meer…)