"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Universiteit van Leuven opent geavanceerd onderzoekscentrum voor gewrichten
  17-10-2017 De Universiteit van Leuven heeft een geavanceerd laboratorium voor biomechanica geopend. Hier wordt de werking van het bewegingsapparaat onderzocht met échte gewrichten. Doel is om nieuwe operatietechnieken te ontwikkelen.

 • Daarom zijn reumapatiënten zo moe
  12-10-2017  Er wordt nauwelijks aandacht besteedt aan het feit dat reumapatiënten zich vaak chronisch vermoeid voelen. Pijnbestrijding staat voorop in de behandeling. Een Utrechtse onderzoeker denkt nu te weten waardoor dit vermoeide gevoel wordt veroorzaakt.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Etalagebenen
   Ruim 20 procent van de volwassen Nederlanders heeft last van etalagebenen. Na een stukje lopen ontstaat er een krampende pijn in de kuiten. Door even rust te nemen zakken de klachten weer af. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een vernauwing van de beenslagader. Wat kunt u doen om de klachten te verminderen én om uw loopafstand te vergroten?

  • Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”
   In het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ wordt op een toegankelijke manier beschreven wat artrose en reuma inhouden. Daarnaast worden er enkele nieuwe inzichten met betrekking tot de behandelingsmethoden bij chronische gewrichtsklachten gepresenteerd en uitgelegd. U kunt dit boekje gratis downloaden of in boekvorm bestellen.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 2,50 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het ‘Bewegen zonder pijn’-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op ‘Bestellen’ te klikken. Meer dan 100.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10.  Lees de reacties.

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose.

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over het middel met vloeibare Groenlipmossel en Bio-Curcumine? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen of de reeds gestelde vragen aan Jan Ide de Jong. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen.