Kijk de uitzending terug: Interview met William Cortvriendt over boek 'Kankervrij'

"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Warmte beschermt tegen osteoporose
  17-11-2020 Het geheime recept voor gezonde botten? Een omgevingstemperatuur van 34 graden. Bij muizen neemt de sterkte en dichtheid van de botten toe als ze in een warme omgeving worden geplaatst. Verhuizen naar een warm klimaat is niet nodig. Door de warmte verandert ook de samenstelling van de darmflora. Onderzoekers denken dat met de juiste cocktail van darmbacteriën straks osteoporose met succes behandeld kan worden.

 • Eén maaltijd per dag houdt uw huiskat gezonder
  16-11-2020 Heeft u hongerige kat thuis? Eentje die de hele dag om eten loopt te vragen? Het advies van uw dierenarts zal dan vier kleine maaltijden per dag zijn. Maar volgens Canadese onderzoekers boekt u met een andere aanpak meer succes.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Tarsal boss: ‘hobbelige’ wreef die pijn doet
   Een bobbel op uw wreef? Dit wordt officieel een tarsal boss genoemd. Het gaat om extra bot of kraakbeen dat op de gewrichtsranden groeit. Vaak is dit een teken van artrose aan één van de gewrichtjes in de voet.

  • Jicht: wat is het en wat kan ik eraan doen?
   Jicht wordt veroorzaakt door opeenhoping van urinezuurkristallen in de gewrichten. De ontstekingsreacties kunnen vaak heftige pijn veroorzaken. Bij veel patiënten treden deze pijnaanvallen vooral ’s nachts op. Wat is jicht nu precies en wat kunt u er zelf aan doen om de klachten te verminderen?

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 1,95 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het 'Bewegen zonder pijn'-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm (€1,95 verzendkosten) door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op 'Bestellen' te klikken. Meer dan 120.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10. 5 sterren

Download kosteloos het boekje

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose. (meer…)

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over uw gewrichten? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Bijvoorbeeld door natuurlijke ontstekingsremmers te gebruiken, zoals vloeibare groenlipmossel, curcumine of zwarte bes-blad. (meer…)