"Bewegen zonder pijn"

Community- en informatiewebsite over leven met artrose

Bewegen zonder Pijn is een uitgebreid platform voor iedereen die zo soepel mogelijk wil blijven bewegen. U vindt hier veel informatie over problemen die kunnen ontstaan aan het bewegingsapparaat én hoe deze met oefeningen, natuurlijke supplementen en voeding verlicht kunnen worden. Omdat de meeste gewrichtsproblemen ontstaan door slijtage, besteden wij veel aandacht aan artrose. Maar u vindt ook veel informatie over botten en spieren op Bewegen zonder Pijn.

Actueel nieuws

 • Voeding met veel vet en koolhydraten mogelijk risicofactor voor artrose
  18-5-2017 Een nieuw onderzoek toont wederom de relatie tussen voeding en artrose aan. Verzadigde vetzuren – die in hoge mate in fastfood worden aangetroffen – kunnen het kraakbeen verzwakken.

 • Gewichtsverlies kan knie-artrose vertragen
  16-5-2017 Drastisch afvallen, kan helpen om de ontwikkeling van knie-artrose af te remmen. Wie tien procent van het lichaamsgewicht kwijt raakt, heeft de grootste kans om de gewrichten langer gezond te houden. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Californië.

Bekijk al het nieuws

Uitgelichte dossiers

  • Deze voedingsstoffen helpen kans op osteoporose te verminderen
   In Nederland lijden 850.000 vrouwen én mannen aan osteoporose. Wat is botontkalking en wat kunt u er zelf aan doen om deze sluipende aandoening te voorkomen? Bewegen zonder Pijn geeft u in dit artikel een aantal tips om uw botten ook boven de 60 sterk te houden.

  • Vitamine D
   De belangstelling voor vitamine D is de laatste jaren sterk toegenomen. Deze vitamine is van groot belang voor uw botten, gewrichten en spieren. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan, dat een gebrek aan deze vitamine kan leiden tot tal van chronische aandoeningen. Geschat wordt dat één of de twee 65-plussers een chronisch tekort aan vitamine D in het lichaam heeft.

Boekje en informatiebijeenkomsten
Het boekje Bewegen zonder Pijn is inmiddels tienduizenden keren gedownload. U kunt het gratis als PDF downloaden of voor € 2,50 verzendkosten in boekvorm door ons laten opsturen. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land waar steeds een deskundige op het gebied van voeding, beweging of gewrichten u over de laatste stand van zaken zal bijpraten.

Hebt u vragen over soepel blijven bewegen?
U kunt uw vraag telefonisch of per email voorleggen aan één van onze deskundigen. Meestal krijgt u binnen 24 uur al antwoord. Het platform Bewegen zonder Pijn bestaat daarnaast uit een Facebookpagina en een gratis nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van soepel blijven bewegen.


Download kosteloos het boekje “Bewegen zonder pijn”

Download kosteloos het ‘Bewegen zonder pijn’-boekje via onze website! Het boekje met een winkelwaarde van € 4,95 kunt u kosteloos downloaden of in boekvorm door ons op laten sturen door in het kader op deze pagina uw gegevens in te vullen en op ‘Bestellen’ te klikken. Meer dan 100.000 lezers zijn u voorgegaan! Het boekje scoort gemiddeld een 9,2 uit 10.  Lees de reacties.

Doe de bewegings- en artrosetest

Stram gevoel bij het bewegen, pijn in de gewrichten of minder goed kunnen sporten? Test de conditie van uw gewrichten. Zo kunt u snel en eenvoudig vaststellen of u wel of geen last heeft van beginnende of gevorderde artrose.

Vraag het de orthopedisch chirurg

Heeft u een vraag over het middel met vloeibare Groenlipmossel en Curcumine? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen of de reeds gestelde vragen aan Jan Ide de Jong. Staat uw vraag daar niet bij? En moet uw vraag écht beantwoord worden door een arts? Stel dan direct uw vraag aan orthopeed Jan Ide de Jong Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong uit Ede maakt zich ernstig zorgen over het toenemende aantal gewrichtsingrepen die hij moet uitvoeren. Naar zijn mening is er zeker bij beginnende en gevorderde klachten nog heel veel mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen.