Universiteit Gent op zoek naar mensen met knieartrose

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 26 feb 2019

Aangepaste schoenen in combinatie met oefentherapie. Dat gaat de Universiteit Gent de komende maanden onderzoeken als behandeling bij patiënten met knieartrose. Heeft u belangstelling om mee te doen? Meld u zich dan snel aan!

Universiteit Gent knieartrose
Bent u ten minste 50 jaar oud en heeft u op de meeste dagen van de maand last van kniepijn? Dan wil de Vakgroep Revalidatiewetenschappen van Universiteit Gent graag met u in contact komen. Zij zijn op zoek naar personen met knieartrose die deel willen nemen aan een klinische studie.

Studieschoenen

In deze FIREwORK-studie wordt het effect bestudeerd van aangepast schoeisel in combinatie met oefentherapie. Als deelnemer moet u bereid zijn om gedurende 9 maanden studieschoenen te dragen en deel te nemen aan oefenprogramma’s. Belangrijk is dat u nog geen knieprothese heeft in uw meest pijnlijke knie en dat u tijdens de studieperiode niet op een wachtlijst staat voor een gewrichtsvervangende operatie.

Vragenlijst

Wilt u deelnemen? Op de webpagina van de FIREwORK studie kunt u meer lezen over dit onderzoek. U kunt daar ook een vragenlijst invullen om na te gaan of u in aanmerking komt voor dit onderzoek.
Klik hier om naar de website van FIREwORK te gaan.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties