Afgekoelde radiografische straling bestrijdt reumatische gewrichtspijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 15 aug 2017

Pijnspecialisten van Amerikaanse Rush Universiteit hebben een nieuwe techniek ontwikkeld om chronische pijnklachten aan de knie te bestrijden. Daarbij richten ze afgekoelde radiografische straling op het gewricht om zo de pijnsignalen te onderbreken. De pijn blijft enkele maanden weg. Bovendien vermindert het de behoefte aan ontstekingsremmende en pijnstillende medicijnen.

‘Zenuwbedrading’

Deze behandeling is vooral bedoeld voor patiënten met reumatische pijnklachten voor wie een operatie geen optie is.

“Wij nemen niet de reumatoïde artritis weg, maar alleen de pijn. Dan doen wij door de ‘zenuwbedrading’ in de knie te manipuleren, waardoor er geen pijnsignalen meer worden doorgegeven,”

aldus één van de onderzoekers.

Langer pijnvrij

Deze nieuwe techniek wordt ‘Coolief RF-technologie’ genoemd. Het combineert warmte- en koude-energie om specifieke zenuwen – die de pijnsignalen doorgeven naar de hersenen – tijdelijk te neutraliseren. Zo wordt de pijnvrije periode verlengd.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 14   Gemiddelde:  4.6/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties