Groenlipmossel: 7 x goed voor uw gezondheid

GroenlipmosselsNaar de invloed van vloeibare Groenlipmossel op de gewrichten is in de loop der jaren veel onderzoek gedaan. Deze mosselsoort kan uitsluitend overleven in de extreem schone wateren van de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland. De Groenlipmossel ontleent haar naam aan de opvallend groene markeringen op de rand van de schelp. Maar uit diverse studies blijkt, dat dit unieke schelpdier nog meer gezondheidsvoordelen voor u in petto heeft. Dit is toe te schrijven aan het scala aan voedingsstoffen dat de Groenlipmossel bevat.

Groenlipmossel remt ontstekingen in de gewrichten

Wereldwijd groeit de populariteit van Groenlipmossel als natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer. Steeds meer mensen met kiezen er bewust voor om medicijnen met NSAIDs links te laten liggen en kiezen voor dit natuurlijke alternatief. In tegenstelling tot farmaceutische ontstekingsremmers zijn er van Groenlipmossel immers nog geen vervelende bijwerkingen bekend. De grote kracht van de Groenlipmossel schuilt in de enorme hoeveelheid én diversiteit aan Omega-3 vetzuren die dit schelpdier bevat. In visolie zit uitsluitend EPA en DHA. In de Groenlipmossel ook ALA, SDA, ETE, DTA, DPA en het zeldzame ETA. De pijnstillende en ontstekingsremmende werking van Groenlipmossel is dus vele malen krachtiger dan die van visolie.

Groenlipmossel houdt jong

De miljarden cellen van uw lichaam zijn doorlopend een doelwit van vrije radicalen.
Daardoor raken cellen en weefsels beschadigd en versnelt het verouderingsproces. Antioxidanten zijn vitamines, mineralen en andere voedingstoffen die deze vrije radicalen onschadelijk kunnen maken en dus zo beschermen tegen veroudering. Hoewel de Omega-3 verzuren in Groenlipmossel niet te boek staan als ‘superantioxidanten’ meldt het Journal of the American College of Nutrition dat ze wel degelijk van nut kunnen zijn. Ze verlagen de hoeveelheid vrije radicalen en verhogen de aanmaak van lichaamseigen antioxidanten. Dit houdt uw cellen, weefsels en organen gezonder en vitaler.

Groenlipmossel houdt hersenen en hart gezond

De EPA en DHA vetzuren in Groenlipmossel zijn essentieel voor gezonde hersenen en voor het cardiovasculaire systeem. DHA is een belangrijk bestanddeel van de hersencellen. Mensen met cognitieve achteruitgang hebben meestal lage niveaus aan DHA in het lichaam. EPA helpt bij het verminderen van cholesterol en triglyceriden in het bloed. Zo helpt dit vetzuur om uw hart en bloedvaten gezond te houden.

Groenlipmossel helpt beschadigd kraakbeen

De Groenlipmossel is ook rijk aan Glycosaminoglycanen. Deze zijn o.a. samengesteld uit Glucosamine- en Chondroïtine-4 en -6 sulfaat. Deze natuurlijke bouwstoffen ondersteunen het voorzichtige herstel van beschadigd kraakbeen. Als u een Groenlipmosselsupplement gebruikt, hoeft u daarnaast dus geen apart Glucosamine- of Chondroïtinepreparaat te gebruiken, omdat Groenlipmossel deze stoffen al bevat. Wel is het belangrijk om naast preparaten met alleen Glucosamine en Chondroïtine altijd ook een natuurlijke ontstekingsremmer te gebruiken, anders wordt nieuw kraakbeen meteen weer afgebroken vanwege de doorgaande ontsteking. Glucosamine en Chondroïtine remmen de ontsteking namelijk niet. In de Groenlipmossel komen deze heilzame eigenschappen samen: de ontsteking wordt geremd én levert de bouwstoffen voor verder onderhoud van het gekalmeerde kraakbeen. Het herstel dat plaatsvindt, is alleen op moleculair niveau waargenomen. U moet dus niet verwachten dat er hele millimeters kraakbeen zullen aangroeien. Dit is vrijwel onmogelijk..

Groenlipmossel verhoogt het algehele welzijn

Groenlipmossel bevat van nature een uitgebreide reeks vitamines en mineralen. Met als meest in het oog springende voedingsstoffen: ijzer, magnesium en vitamine B12. IJzer helpt het lichaam om rode bloedcellen te produceren. Een tekort aan dit mineraal kan leiden tot bloedarmoede en vermoeidheid. Magnesium wordt ook wel eens het ontspanningsmineraal genoemd. Het zorgt voor een ontspannen gevoel in uw spieren, verhoogt de weerstand tegen stress en geeft meer energie. Vitamine B12 verhoogt de opname van ijzer in het lichaam en heeft een zenuwversterkende werking.

Groenlipmossel verbetert de longfunctie bij astma

Meerdere onderzoeken tonen aan dat Groenlipmossel verlichting kan geven bij astmatische aandoeningen. Zo namen in 2014 in totaal 20 patiënten met astma en inspanningsastma deel aan een studie naar de werking van dit Nieuw-Zeelandse weekdier bij deze aandoening. Zij kregen gedurende een periode van drie weken een Groenlipmossel-supplement of een placebo (nepmiddel). De ontstekingsremmende werking van de Groenlipmossel verminderde significant de afname van de longfunctie. Daarnaast verminderden de astmasymptomen bij de deelnemers uit de Groenlipmosselgroep. Zo nam het typische hijgen sterk af, evenals de ongemakken overdag.

Groenlipmossel is goed voor uw darmen

Een studie uit 2017 heeft aangetoond dat de groenlipmossel de groei van goede darmbacteriën stimuleert. Dit versterkt het immuunsysteem en verbetert de vertering van voedsel in dit grootste orgaan van uw lichaam. Daarnaast onderdrukt dit weekdier uit Nieuw-Zeeland ontstekingen aan de darmen. Deze zijn volgens deskundigen een grote factor in het ontstaan van veel chronische aandoeningen.

Kies voor vloeibare Groenlipmossel

GroenlipmosselsNatuurlijk wilt u niets missen van al deze gezonde eigenschappen van de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel. Dat betekent dat u zorgvuldig dit oergezonde ingrediënt moet selecteren. Dan profiteert u pas optimaal van bijvoorbeeld de ontstekingsremmende eigenschappen van dit weekdier. Naast droogpoeder en extract is Groenlipmossel tegenwoordig ook verkrijgbaar in vloeibare vorm. Dit is gemaakt van de gehele Groenlipmossel. Het bevat dus nog alle vitale bestanddelen in een stabiele vorm en natuurlijke verhouding. Bovendien wordt vloeibare groenlipmossel niet verhit tijdens het productieproces, zodat de actieve bestanddelen niet beschadigd – en dus minder effectief – kunnen raken.

Onderzoek lage rugpijn en knie-artrose

Twee Brusselse ziekenhuizen hebben een observatie-studie uitgevoerd naar het effect van Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad op lage rugpijn en knie-artrose. De onderzoekers constateerden een aanzienlijke verbetering van de pijn en bewegingsbeperking. De stijfheid nam bij de patiënten minder significant af. Er is intussen ook een vervolgstudie gedaan, waarvan de resultaten eveneens positieve effecten laten zien bij lage rugpijn.

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Gratis boekje "Bewegen zonder pijn"

Download nu gratis het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ t.w.v. € 4,95.

Download gratis

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Neem contact op.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen