Vloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad werken bij lage rugpijn en knieartrose

Medisch tijdschrift publiceert Belgische studie

appelboom logo ziekenhuis

Het gebruik van vloeibare GroenlipmosselCurcumine of Zwarte bes-bladextract resulteert in een aanzienlijke vermindering van pijn, functionele beperking en stijfheid. Dat blijkt uit een observatie-studie die zeer recent is gepubliceerd in het gezaghebbende Open Journal of Rheumatology and Autoimmune Diseases. Deze studie werd uitgevoerd door Jiangang Qu, Christian Mélot en Thierry Appelboom. Zij zijn verbonden aan de afdeling Rheumatologie van het Molière-Longchamp Ziekenhuis te Brussel en het Department of Emergency, Erasme Université Hôpital in Brussel. Volgens de onderzoekers zijn vloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad extract een effectief alternatief in de behandeling van patiënten met lage rugpijn en knie-artrose.

Studie met vloeibare Groenlipmossel

GroenlipmosselsIn meerdere wetenschappelijke studies is al aangetoond dat Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes-blad extract op verschillende niveaus in het lichaam ontstekingen bestrijden. De onderzoekers in Brussel kozen echter voor vloeibare ingrediënten, omdat deze sneller en vollediger door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Reden genoeg voor vervolgonderzoek

In meerdere wetenschappelijke studies is al aangetoond dat Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad extract op verschillende niveaus in het lichaam ontstekingen bestrijden. Aan deze studie – die van maart tot juni dit jaar in Brussel werd uitgevoerd – namen 33 patiënten met lage rugpijn en 31 patiënten met knie-artrose deel. Na vier weken werden de scores op het gebied van pijn, bewegingsbeperking en stijfheid geregistreerd. Dit resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de pijn en bewegingsbeperking. Ook de stijfheid nam bij de patiënten af, maar dan minder significant. Bij fibromyalgie, wat ook bestudeerd werd, was helaas nauwelijks een positief effect te zien van de behandeling.

Voor de Belgische onderzoekers zijn de overtuigende resultaten bij lage rugpijn en knie-artrose reden om in ieder geval het langere termijneffect van het gebruik van vloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad extract verder te onderzoeken. Deze vervolgstudie zal opnieuw in Brussel worden uitgevoerd, nu met grotere aantallen deelnemers die gedurende een langere periode Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad gaan gebruiken.

Vervolgonderzoek

Het vervolgonderzoek is inmiddels ook gepubliceerd, zie de pagina op onze site met de resultaten van het vervolgonderzoek >>>

Bronvermelding

In verband met de regelgeving is het niet toegestaan om merknamen te noemen.

Qu, J.G. et al. (2015) Short Report of a Preliminary Open Study of (****)- Containing Bio-Curcumin, Greenlipped Mussel and Blackcurrant Leaf Extract in Arthritis. Open Journal of Rheumatology and Autoimmune Diseases 5;113-117.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.