“Groenlipmossel en/of Curcumine net zo effectief bij gewrichtsontstekingen”

Dit zijn de beste tips van orthopeed Jan Ide de Jong bij artrose

“Last van beginnende of gevorderde artrose? Ga bewegen en doe wat aan die overtollige kilo’s. Dit zorgt voor soepelere spieren en gewrichten en voorkomt extra slijtage door overbelasting van het kraakbeen,” zegt orthopeed Jan Ide de Jong. Maar er zijn volgens hem ook natuurlijke ingrediënten die verlichting kunnen geven bij gewrichtsklachten.
“Denk daarbij eens aan vloeibare Groenlipmossel en/of Curcumine of Zwarte bes-blad. Het voordeel van deze natuurlijke ontstekingsremmers is, dat ze geen vervelende bijwerkingen geven,” aldus de orthopeed.

Vloeibare Groenlipmossel en/of Curcumine hebben geen bijwerkingen

Jan Ide de JongIn het advies van De Jong hebben deze natuurlijke ontstekingsremmers een vaste plaats gekregen. Hij adviseert ze vaak als natuurlijk alternatief voor de traditionele ontstekingsremmers (NSAIDs) die hij regelmatig aan patiënten met artrose voorschrijft.

“Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen om ontstekingen te remmen kan gepaard gaan met uiteenlopende maag- en darmproblemen. Deze vervelende bijwerkingen heb ik nog niet gezien bij patiënten die Groenlipmossel en/of Curcumine of Zwarte bes-blad gebruiken. En mijn ervaring is, dat deze natuurlijke ingrediënten in veel gevallen net zo effectief kunnen zijn bij gewrichtsontstekingen als traditionele ontstekingsremmers.”

Aanvullende behandeling

Het belangrijkste advies van De Jong bij beginnende gewrichtsklachten is altijd: starten met bewegen en bestrijden van overgewicht. Dit houdt de gewrichten soepeler en vermindert de druk op het kraakbeen. Het gebruik van vloeibare Groenlipmossel en/of Curcumine of Zwarte bes-blad kunnen het leven van artrosepatiënten daarnaast aanzienlijk verbeteren. Deze natuurlijke ontstekingsremmers verbeteren het bewegingscomfort, zodat er minder snel sprake zal zijn van een gewrichtsvervangende operatie.

“Omdat de actieve ingrediënten vloeibaar zijn, worden ze snel en volledig door het lichaam opgenomen. Daardoor werken deze ingrediënten zeer effectief,”

legt de orthopedisch chirurg uit.

Onderzoek in Brussel

Aan een Belgische studie – die van maart tot juni 2015 in Brussel werd uitgevoerd – met vloeibare Groenlipmossel en/of Curcumine of Zwarte bes-blad namen 33 mensen met lage rugpijn en 31 mensen met knie-artrose deel. Na vier weken werden de scores op het gebied van pijn, bewegingsbeperking en stijfheid geregistreerd. Dit resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de pijn en bewegingsbeperking. Ook de stijfheid nam bij de patiënten af. Bij fibromyalgie was helaas nauwelijks een positief effect te zien van de behandeling.
Voor de Belgische onderzoekers zijn de overtuigende resultaten bij lage rugpijn en knie-artrose reden om in ieder geval het langere termijneffect van het gebruik van natuurlijke ontstekingsremmers verder te onderzoeken. Deze vervolgstudie is opnieuw in Brussel uitgevoerd, nu met grotere aantallen deelnemers die gedurende drie maanden deze ingrediënten gebruiken.

“De ervaringen in mijn praktijk zijn in ieder geval positief met deze natuurlijke ontstekingsremmers en pijnbestrijders.”

Lees meer over de eerste Belgische studie >>>
Lees meer over de recentere Belgische (vervolg-)studie >>>

Bijzondere Omega-3 vetzuren

Het opvallendste ingrediënt is de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel.

“Het bevat een hoog gehalte aan bijzondere Omega-3 vetzuren. Deze werken ontstekingsremmend. Daardoor vermindert de pijn, nemen de zwellingen af en krijgen de gewrichten meer ruimte om soepel te kunnen bewegen. Ook Curcumine bestrijdt ontstekingshaarden, maar bevat daarnaast bestanddelen die de gewrichten beschermen tegen beschadiging. Zwarte bes-blad voorkomt de uitscheiding van urinezuur. Daardoor wordt verhinderd dat het in de vorm van kristallen in en rond de gewrichten neerslaat. Groenlipmossel en/of Curcumine of Zwarte bes blad hebben dus een uitgebreide werking bij patiënten met pijnlijke gewrichtsklachten,”

aldus Jan Ide de Jong.

Bewegen zonder pijn

De Jong adviseert iedereen met beginnende en gevorderde artrose vooral tijdig actie te ondernemen. Zo kan voorkomen worden dat de gewrichten ernstig beschadigd raken.

“Ik wil zo weinig mogelijk patiënten op de operatietafel terugzien voor een kunstknie of -heup. Vloeibare Groenlipmossel en/of Curcumine of Zwarte bes-blad als aanvullende behandelingsmethode bij artrose is voor iedereen betaalbaar én dus bereikbaar. Het zijn natuurlijke én effectieve ontstekingsremmers om de vernietigende ontstekingsprocessen in de gewrichten te bestrijden.”

Hij wijst er tenslotte dat vloeibare Groenlipmossel en/of Curcumine of Zwarte bes-blad ook gebruikt kunnen worden door honden en katten. Deze natuurlijke ontstekingsremmers laten volgens hem een snel resultaat zien bij huisdieren met artrose en andere reumatische gewrichtsklachten.

Vragen? Stel uw vraag aan de redactie van Bewegenzonderpijn.com
Eventueel kunnen zeer complexe (medische) vragen ook aan orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong gesteld worden. Stel uw vraag aan orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.