“Vloeibare Groenlipmossel en Curcumine net zo effectief bij gewrichtsontstekingen”

Er is een nieuwe behandelingsmethode voor artrose die ervoor zorgt dat de gewrichten soepeler en minder pijnlijk worden. Het gaat om pure Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad. Dit is een natuurlijk alternatief voor traditionele ontstekingsremmers die soms vervelende bijwerkingen kunnen geven.

Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong

Aan het woord is orthopedisch Jan Ide de Jongchirurg Jan Ide de Jong. In zijn advies heeft dit nieuwe middel een vaste plaats gekregen als natuurlijk alternatief voor de traditionele ontstekingsremmers (NSAIDs) die hij regelmatig aan patiënten met artrose voorschrijft. “Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen om ontstekingen te remmen kan gepaard gaan met uiteenlopende maag- en darmproblemen. Deze vervelende bijwerkingen heb ik nog niet gezien bij patiënten die Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad gebruiken. En mijn ervaring is, dat deze nieuwe behandelingsmethode in veel gevallen net zo effectief kan zijn bij gewrichtsontstekingen als traditionele ontstekingsremmers.”

Aanvullende behandeling

Het belangrijkste advies van De Jong bij beginnende gewrichtsklachten is altijd: starten met bewegen en bestrijden van overgewicht. Dit houdt de gewrichten soepeler en vermindert de druk op het kraakbeen. Een aanvullende behandeling met bijvoorbeeld Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad kan het leven van artrosepatiënten daarnaast aanzienlijk verbeteren. Deze vloeibare voedingssupplementen verbeteren het bewegingscomfort, zodat er minder snel sprake zal zijn van een gewrichtsvervangende operatie. “Omdat de actieve ingrediënten vloeibaar zijn, worden ze snel en volledig door het lichaam opgenomen. Daardoor werken dit soort middelen zeer effectief,” legt de orthopedisch chirurg uit.

Onderzoek in Brussel

Aan een Belgische studie – die van maart tot juni 2015 in Brussel werd uitgevoerd – namen 33 mensen met lage rugpijn en 31 mensen met knie-artrose deel. Na vier weken werden de scores op het gebied van pijn, bewegingsbeperking en stijfheid geregistreerd. Dit resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de pijn en bewegingsbeperking. Ook de stijfheid nam bij de patiënten af. Bij fibromyalgie was helaas nauwelijks een positief effect te zien van de behandeling.
Voor de Belgische onderzoekers zijn de overtuigende resultaten bij lage rugpijn en knie-artrose reden om in ieder geval het langere termijneffect van het gebruik van vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad verder te onderzoeken. Deze vervolgstudie is opnieuw in Brussel uitgevoerd, nu met grotere aantallen deelnemers die gedurende drie maanden deze ingrediënten gebruiken.
“De ervaringen in mijn praktijk zijn in ieder geval positief met deze natuurlijke ontstekingsremmers en pijnbestrijders.”
Lees meer over de eerste Belgische studie >>>
Lees meer over de recentere Belgische (vervolg-)studie >>>

Bijzondere Omega-3 vetzuren

Het opvallendste bestanddeel in dit middel is de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel. “Het bevat een hoog gehalte aan bijzondere Omega-3 vetzuren. Deze werken ontstekingsremmend. Daardoor vermindert de pijn, nemen de zwellingen af en krijgen de gewrichten meer ruimte om soepel te kunnen bewegen. Ook Curcumine bestrijdt ontstekingshaarden, maar bevat daarnaast bestanddelen die de gewrichten beschermen tegen beschadiging. Zwarte bes-blad voorkomt de uitscheiding van urinezuur. Daardoor wordt verhinderd dat het in de vorm van kristallen in en rond de gewrichten neerslaat. Supplementen met Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad hebben dus een uitgebreide werking bij patiënten met pijnlijke gewrichtsklachten,” aldus Jan Ide de Jong.

Bewegen zonder pijn

De Jong adviseert iedereen met beginnende en gevorderde artrose vooral tijdig actie te ondernemen. Zo kan voorkomen worden dat de gewrichten ernstig beschadigd raken. “Ik wil zo weinig mogelijk patiënten op de operatietafel terugzien voor een kunstknie of -heup. Vloeibare Groenlipmossel met Curcumine en Zwarte bes-blad is zonder recept verkrijgbaar bij drogist, apotheek en reformwinkel. Deze aanvullende behandelingsmethode bij artrose is voor iedereen betaalbaar én dus bereikbaar. Het is een natuurlijk én effectief middel om de vernietigende ontstekingsprocessen in de gewrichten te bestrijden.”

Vragen? Stel uw vraag aan de redactie van Bewegenzonderpijn.com
Eventueel kunnen zeer complexe (medische) vragen ook aan orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong gesteld worden. Stel uw vraag aan orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 284    Gemiddelde: 4.2/5]

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties