Beter herstel na knieoperatie door mentale training

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 5 sep 2017

Meer dan de helft van de mensen die aan een knie is geopereerd, bereikt daarna niet meer het oude prestatieniveau. Volgens knie-expert en fysiotherapeut Joris de Wildt heeft dit te maken met gebrek aan mentale training tijdens de revalidatie. Hij schreef er een boek over.

Beter herstel na knieoperatie door mentale training

Beter herstel na knieoperatie door mentale training
Maar liefst 50 procent van de mensen die aan een kruisband is geopereerd, komt niet meer terug op het oude prestatieniveau. Als belangrijkste oorzaak wordt gebrek aan mentale training tijdens het revalidatieproces aangewezen. Dat staat in het boek ‘Knierevalidatie een hoofdzaak’, dat geschreven is door knie-expert en fysiotherapeut Joris de Wildt.

Positieve instelling

De auteur ontdekte dat het herstel van zijn patiënten aanzienlijk verbeterde wanneer mentale training onderdeel was van de revalidatie. Dit is het eerste boek dat is geschreven over de gecombineerde fysieke én mentale aanpak bij knierevalidatie. Een positieve instelling maakt de patiënt leider over zijn eigen herstel. Daardoor kan hij beter met tegenslagen om gaan. Dit resulteert in een effectieve revalidatie.

60.000 knieprotheses

Het aantal knieoperaties blijft in Nederland stijgen. Zo is het aantal voorste kruisbandoperaties in de afgelopen jaren verdubbeld. Momenteel worden er jaarlijks nog 19.000 nieuwe knieprotheses geplaatst. De komende 15 jaar zal dit aantal stijgen naar 60.000 per jaar. Steeds meer mensen krijgen dus te maken met een knierevalidatie. Dit boek is dan ook een aanrader voor iedereen die binnenkort een knieoperatie moet ondergaan.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 20   Gemiddelde:  4.5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties