Beter slapen met hond naast je bed

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 29 nov 2017

Veel hondeneigenaren trekken een duidelijke lijn. Hoe trouw de viervoeter ook is, de slaapkamer is voor de hond verboden terrein. Volgens een nieuwe studie van de Amerikaanse Mayo Clinic kan een kwispelende staart naast je bed de nachtrust bevorderen.

Beter slapen met hond naast je bed

Verstoren

“De meeste mensen denken dat honden in de slaapkamer de nachtrust kunnen verstoren. Uit onze studie blijkt, dat slapen met huisdieren een gevoel van comfort en veiligheid geeft,”

aldus Lois Krahn, die als slaapspecialist is verbonden aan de Mayo Clinic. Zij evalueerden vijf maanden lang het slaapgedrag van 40 gezonde volwassen en hun honden.

Niet in bed

Uit het onderzoek bleek dat een groot deel van de mensen beter gingen slapen met een hond naast hun bed. Er zat echter één addertje onder het gras. Het voordeel verdween als sneeuw voor de zon, wanneer de hond ook onder de dekens kroop. Dus naast het bed is prima, erin is wél een grote slaapverstoorder.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 4.5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties