Bijzonder boek over fibromyalgie

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 23 jul 2019

Fibromyalgie is misschien een van de meest vage aandoeningen die er bestaat. Uiterlijk lijkt er niets aan de hand te zijn, maar patiënten klagen toch over chronische pijn en vermoeidheid. An Lommerse schreef een bijzonder boek over deze ongrijpbare ziekte.


Er is nog altijd veel onduidelijkheid over fibromyalgie. Het is wel duidelijk dat patiënten last hebben van chronische pijn en vermoeidheid. An Lommerse laat met het boek ‘Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte’ haar licht schijnen op deze ‘onzichtbare’ aandoening.

Lotgenoten

Patiënten met fibromyalgie worden niet altijd door de buitenwereld begrepen. Omdat ze meestal een gezond uiterlijk hebben, wordt al snel aan aanstellerij gedacht. De oorzaak van deze aandoening is niet duidelijk, dus er bestaat nog geen eenduidige behandeling. Lommerse – zelf patiënt – ging voor haar boek op zoek naar informatie en sprak met lotgenoten. Gaandeweg werd de auteur steeds wijzer en hoopt daar anderen mee te kunnen helpen. In haar boek komen verschillende onderzoeken aan bod. Evenals pijn en pijnbeleving en het nut van beweging en gezonde voeding.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en telt 196 pagina’s. De verkoopprijs bedraagt € 20,99. U kunt het boek hier bestellen.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.