Deelnemers gezocht voor online studie placebo- en nocebo-effect

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 28 jul 2022

De sectie Gezondheid- Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden doet onderzoek naar het placebo- en nocebo-effect. Dit zijn de psychologische mechanismen die een positieve of negatieve invloed hebben op de uitkomst van een behandeling en op symptomen die men ervaart. Alle deelnemers maken kans op € 30.

Hoe kunt u deelnemen?

Met een online vragenlijst wordt onderzocht:
1) wat mensen weten van deze effecten
2) hoeveel invloed mensen denken dat deze effecten hebben op behandelingen en
3) hoe mensen staan tegenover behandelingen die gebruik maken van placebo’s.
Er wordt gezocht naar personen van 18 jaar en ouder met een door de huisarts of reumatoloog gestelde diagnose fibromyalgie. En gezonde deelnemers van 18 jaar en ouder zonder een chronische pijnstoornis of een lichamelijke of psychiatrische aandoening.

Naar de vragenlijst

Open de volgende link in uw internetbrowser voor de vragenlijst.
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 35-40 minuten. Onder de deelnemers van de studie zal 20 keer 30 euro worden verloot. Meer informatie? Mail naar placebonocebovragenlijststudie@fsw.leidenuniv.nl

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.