Eerste bijeenkomst ‘Bewegen zonder pijn’ groot succes

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 17 jun 2014

U kunt zich inschrijven voor nieuwe bijeenkomsten, bekijk de data & locaties.

Impressie van de middag

Het is eindelijk 10 juni en zo’n 95 geïnteresseerden – meest uit de regio – hebben zich intussen aangemeld voor de bijeenkomst in De Bilt. Tegen 10 voor 2 stroomt de zaal van het Van der Valk Hotel ‘De Biltsche Hoek’ snel vol. Koffie, thee en cake staan klaar, maar er zijn ook kannen met ijskoud water: het is buiten warm en in de zaal is dit evenzeer een welkome verkoeling.

bijeenkomst

Orthopeed Jan Ide de Jong

Om klokslag 2 uur trapt de bekende orthopedisch chirurg J.I. de Jong af met een korte, duidelijke uiteenzetting over artrose, reuma en aanverwante klachten. Ook geeft hij enkele handreikingen in het omgaan met deze aandoeningen en vertelt hij meer over de behandelingsmogelijkheden.

Gastspreker

De gastspreker, een moleculair en cellulair wetenschapper, vertelt vervolgens over de voor- en nadelen en de werking van bepaalde soorten voeding, voedingssupplementen (waaronder Groenlipmossel, Glucosamine, allerlei vitaminen, Curcumine, Omega-3, visolie, Zwarte bes-blad, Chondroïtine, …), en medische ingrepen zoals injecties en operaties bij gewrichtsklachten. Er zijn twee schermen waarop een presentatie wordt geprojecteerd, zodat iedereen het goed kan volgen.

verhaal-bijeenkomst vraag-bijeenkomst

 

Na deze twee korte, informatieve toespraken is er nog bijna anderhalf uur over voor het stellen van vragen. Dat is maar goed ook, want er zijn zoveel vragen dat De Jong echt zijn uiterste best moet doen om iedereen aan het woord te kunnen laten. Het heeft eigenlijk wel iets weg van een groeps-spreekuur!

Er is een grote verscheidenheid aan vragen: er zijn vragen over heel persoonlijke situaties (‘Adviseert u mij een operatie of zijn er andere mogelijkheden?’ / ‘Ben ik te jong voor die behandeling?’) maar ook algemene vragen om opheldering (‘Wat is nou hét verschil tussen reuma en artrose?’ / ‘Heeft het zin om oefeningen te doen of om te sporten?’ / ‘Wat is osteoporose en heeft dat iets met artrose te maken?’). Uiteindelijk komen we helaas nog tijd te kort… want om 4 uur moet de zaal weer leeg zijn.

Terugblik

We hebben na afloop van verschillende kanten gehoord dat het erg fijn gevonden werd om zo concreet allerlei informatie te kunnen krijgen van een medische professional. En: van elkanders vragen en ervaringen kunnen we érg veel leren, dat is ook wel duidelijk geworden!

boekje2 boekje1

Enquête

Na afloop hebben degenen, die zich met hun e-mailadres hadden aangemeld, een korte enquête ontvangen. Want hoewel de middag een succes is geweest, zal er ongetwijfeld ook opbouwende kritiek zijn, waarvan we kunnen leren. Heeft u de enquête niet ontvangen, maar was u wel aanwezig op 10 juni? Laat het ons even weten, dan krijgt u hem alsnog.

Ik was er niet bij, wat nu?

Verschillende mensen hebben ons al gevraagd of dit vaker georganiseerd gaat worden, bijvoorbeeld omdat ze deze eerste bijeenkomst niet aanwezig konden zijn, om wat voor reden dan ook.

Naar aanleiding van de ervaring van deze eerste bijeenkomst is het antwoord: JAZEKER, we willen dit vaker doen! We zien dat het voorziet in een behoefte aan meer informatie en persoonlijk contact met mensen die soortgelijke klachten hebben. Onderling is er veel herkenning. Dus het lijkt ons een goed plan om dit opnieuw te doen, op verschillende plaatsen in het land.

Update: u kunt zich inschrijven voor nieuwe bijeenkomsten, bekijk de data & locaties.
Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.