Goud maakt knie- en heupprothese staalhard

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 9 aug 2016

goud prothese knie heupHoewel de goudprijs op dit moment onrealistisch hoog is, zijn superbelleggers als Warren Buffett niet dol op dit edelmetaal. Er zijn buiten sieraden nauwelijks praktische toepassingen voor goud. Daar komt nu volgens de wetenschappelijke website ScienceDaily verandering in. Het kan knie– en heupprotheses namelijk nog sterker maken.

Onverslijtbaar

De meeste protheses worden gemaakt van titanium, omdat het keihard is en bijna niet kan slijten. Bovendien is dit metaal niet schadelijk voor het lichaam. De Amerikaanse Rice Universiteit heeft nu ontdekt dat het allemaal nog beter kan. Wanneer goud op zeer hoge temperaturen wordt gemengd met titanium, ontstaat er een nóg sterker en onverslijtbaar metaal.

Onmogelijk te vermalen

Tijdens een test ontdekten de onderzoekers, dat dit samengestelde metaal niet te verpulveren was. Zelfs bij zeer drastische methoden was het onmogelijk om dit met goud verrijkte titanium tot poeder te vermalen. Het gaat nog even duren voordat de eerste protheses in de operatiekamers verschijnen. Er wordt nu een onderzoek gestart om de eigenschappen van dit metaal verder te verbeteren.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.