Hightech research moet meer inzicht geven over gezondheidskwaliteiten Groenlipmossel

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 2 mrt 2017

Beter begrijpen waarom Groenlipmosselen de gezondheid van de gewrichten kunnen verbeteren. Dat is het doel van een onderzoeksprogramma dat een Groenlipmossel-kwekerij uit het Nieuw-Zeelandse Marlborough samen met een groep van wetenschappers heeft opgezet. Voor dit project heeft de overheid van Nieuw-Zeeland 1 miljoen dollar subsidie beschikbaar gesteld.

Near Infra-Red Spectrosopy (NIRS)

“Ons doel is om de gezondheidskwaliteiten van de Groenlipmossel volledig te begrijpen én te bewijzen,”

zegt programmaleider Matt Miller van het Cawthron Instituut. Eén van de grootste stappen die de afgelopen maanden zijn genomen,Near infrared spectroscopy groenlipmossel is het analyseren van meerdere monsters met behulp van een Near Infra-Red (NIR) multi-purpose analyser. Dit geavanceerde apparaat is eigenlijk ontwikkeld om olie uit zalm te onderzoeken. Het maakt gebruik van spectroscopie van licht dat dicht bij infrarood in het spectrum zit.

“Dit is de eerste keer dat de NIR-techniek wordt ingezet om de samenstelling van eiwitten, vetten en oliën in Groenlipmosselen te analyseren. Normaal zou dit een week in beslag nemen. Met dit apparaat is het een kwestie van seconden.”

Samenstelling na de oogst

Volgens de wetenschapper is NIRS slechts één techniek om meer inzicht te krijgen in de gezondheidskwaliteiten van de Groenlipmossel. Zo wordt verder gekeken naar wat er met de samenstelling van de Groenlipmossel gebeurt ná de oogst. Daarnaast gaan de onderzoekers proberen uit te vinden hoe de actieve ingrediënten van de Groenlipmossel in de bloedstroom worden opgenomen en wanneer ze worden verteerd.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.