Kerstverlichting zorgt voor gebroken enkels

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 18 dec 2015

Het ophangen van kerstverlichting kan leiden tot ernstige verwondingen. Het uitglijden van een ladder, trap of stoel kan leiden tot ernstige verwondingen aan vooral de enkels. Deze waarschuwing is afkomstig van de Amerikaanse orthopedisch chirurg Pedro Cosculluela. Deze arts uit Houston is gespecialiseerd in voet- en enkelproblemen.

Pas op dat u niet van de trap valt tijdens het versieren van uw huis en tuin - u zou dan wel eens heel veel sterretjes kunnen gaan zien...

Pas op dat u niet van de trap valt tijdens het versieren van uw huis en tuin – u zou dan wel eens heel veel sterretjes kunnen gaan zien…

Verschrikkelijke ervaring

In de periode rond de feestdagen behandelt Cosculluela ieder jaar weer veel mensen die gevallen zijn tijdens het ophangen van de kerstversiering. In een moment van onachtzaamheid zijn ze van de ladder, trap of stoel gevallen. Hij ziet dat vooral mensen met gewrichtsproblemen nog wel eens met deze activiteiten ver boven hun macht gaan. Vooral de enkels zijn zeer kwetsbaar bij een val van flinke hoogte.

Platen en schroeven

“Een enkelbreuk is een verschrikkelijke ervaring en een gebeurtenis die het leven ingrijpend kan veranderen. Omdat ook de huid beschadigd kan raken, ligt het gevaar van een infectie op de loer. Het is dan ook belangrijk om ze snel mogelijk medische hulp te zoeken bij een enkelbreuk,” – aldus de Amerikaanse orthopedisch chirurg

Veel mensen met gebroken enkels moeten een operatie ondergaan, waarbij met schroeven en platen de botten weer aan elkaar gezet moeten worden.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.