Middagdutje vervangen door matige lichamelijke inspanning vermindert kniepijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 9 okt 2018

Bent u bereid om tien minuten van uw middagdutje op te offeren voor minder kniepijn? Door deze tijd te besteden aan wandelen, fietsen of zwemmen, nemen de klachten met 20 tot 25 procent af. Dit staat in een artikel, dat onlangs in ‘Osteoarthritis and Cartilage’ is gepubliceerd.

Kniepijn fietsen

Minder pijn bij knie-artrose

Wat is er niet heerlijker dan ’s middags een dutje te doen in de stoel of op de bank? Zeker als u geplaagd wordt door pijn in uw knie? Uit een artikel in het medische tijdschrift ‘Osteoarthritis and Cartilage’ blijkt dat u beter tien minuten van uw middagslaapje kunt vervangen door beweging. Dit vermindert namelijk de pijn bij knie-artrose.

Stappentellers

Aan deze studie deden 185 mensen mee met een verhoogde kans op knie-artrose. Aan het begin van het programma gaven 85 deelnemers aan, dat ze pijn in de knie voelden. Aan de hand van stappentellers en slaapdagboeken werden hun activiteiten bij gehouden. Gemiddeld werd er dagelijks 7 uur slapend en 11 uur zittend doorgebracht. De deelnemers spanden zich gemiddeld 4,5 uur licht in en verrichten slechts 14 minuten per dag matige lichamelijke activiteit.

Minder pijn

De deelnemers werd gevraagd om dagelijks tien minuten van hun slaap of lichte inspanning te vervangen door matige lichamelijke inspanning. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen. Dit ging gepaard met 20 tot 25 procent vermindering van de pijn.

Bronartikel

Een samenvatting van het artikel is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.3/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties