LUMC zoekt vrouwelijke vrijwilligers met fibromyalgie voor onderzoek

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 15 jan 2019

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is op zoek naar vrouwen die lijden aan het chronisch pijnsyndroom fibromyalgie, die rechtshandig en tussen 18 en 45 jaar oud zijn, die een standaard anticonceptiepil gebruiken (bijvoorbeeld Microgynon 30) en die nog niet eerder ketamine hebben gebruikt. Tijdens dit onderzoek wordt het effect van ketamine op de hersenactiviteit gemeten met MRI (Magnetic Resonance Imaging).

LUMC onderzoek fibromyalgie

Duur

Het onderzoek is verdeeld over 2 dagen, met minstens 1 maand daartussen. Een onderzoeksdag duurt ongeveer 6 uur, in totaal bent u dus ongeveer 12 uur aanwezig. Vóór aanvang van het onderzoek krijgt u een medische keuring en volgt er een trainingssessie om u alvast bekend te maken met de metingen.

Omschrijving

Het onderzoek is als volgt opgebouwd: een medische keuring, een trainingssessie en 2 aparte onderzoeksdagen. U wordt in de ochtend van de onderzoeksdagen in het LUMC verwacht en u kunt na het onderzoek naar huis. U krijgt op de onderzoeksdagen ketamine of een placebo (een nepmiddel) toegediend via een infuus. De duur van de medicatie toediening bedraagt 60 minuten. Tijdens de studiedag vinden er testen plaats in de MRI-scanner in het LUMC. Verder wordt u gevraagd om enkele vragenlijsten in te vullen en enkele taken op de computer uit te voeren.

Specifieke omstandigheden

Als u wilt deelnemen aan deze studie mag u 1 dag voorafgaand aan elke onderzoeksdag helemaal geen alcohol meer gebruiken. Het gebruik van chocolade, cola, koffie of thee is vanaf 1 dag voor en tijdens de onderzoeksdagen niet toegestaan. Roken is tijdens de onderzoeksdagen niet toegestaan. Daarbuiten dient u niet meer dan 5 sigaretten/sigaren per dag te gebruiken. Het gebruik van medicatie is in overleg. U mag tevens geen metaal in uw lichaam hebben (bijvoorbeeld: pacemaker, metaalsplinters in het oog, kunstheup, piercings etc.) als u wilt deelnemen aan deze studie.

Vergoeding

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 200,-.

Aanmelden

Indien u belangstelling heeft, neem dan contact op met:
Dr. Mischa de Rover, afdeling Anesthesiologie, LUMC
Tel: +31 (0)71 529 8769 of +31 (0)71 527 6754
Email: pijnonderzoek@lumc.nl

Helaas is de aanmelding gesloten.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 2.6/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties