Medicijncombinatie verlicht symptomen fibromyalgie

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 16 aug 2016

Onderzoeker Ian Gilron van de Queen’s University in Canada heeft een effectievere manier ontdekt om fibromyalgie te behandelen. Dit is een vorm van reuma die niet de gewrichten, maar spieren en bindweefsel treft. Deze aandoening gaat gepaard met chronische pijn en stijfheid, die over het hele lichaam verspreid is. Andere symptomen zijn slapeloosheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen en geheugenproblemen.

Minder pijn

combinatie fibromyalgie medicijnenGilron combineerde tijdens een proef de medicijnen pregabaline én duloxetine. Dit had een goede uitwerking op patiënten met fibromyalgie. De pijn nam af. Maar ook de fysieke functies en kwaliteit van leven namen toe. Beide medicijnen worden al apart gegeven om de pijn bij fibromyalgie te behandelen. Pregabaline is een geneesmiddel bij epilepsie en zenuwpijn. Duloxetine is een antidepressivum.

Veelbelovende combinatie

In Canada treft fibromyalgie ongeveer 1,5 tot 5 procent van de inwoners.

“Deze aandoening heeft een verwoestende uitwerking op het leven van de patiënten en hun families,”

zet Dr. Gilron.

“De huidige behandelingsmethoden zijn niet effectief. Daarom ben ik veelbelovende combinaties van medicijnen gaan bestuderen. De combinatie pregabaline én duloxetine gaf tot nu toe ronduit de beste resultaten bij fibromyalgie.”

Bron

Zie de samenvatting van het originele artikel.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.