Meer vrije tijd én energie bij artrose door meer comfort in uw slaapkamer

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 28 sep 2023

Artrose kan een ernstige belemmering vormen in uw dagelijkse leven, met name vanwege de pijn en stijfheid in uw gewrichten. Dit maakt huishoudelijke taken zoals het opmaken van uw bed of het stofzuigen van de slaapkamervloer langzaam en moeizaam. Hoewel deze taken veel tijd en energie kosten, zijn ze erg belangrijk voor een goede hygiëne in huis. Het goede nieuws is dat we u kunnen adviseren over een aantal slimme aanpassingen waardoor u deze huishoudelijke klusjes sneller, gemakkelijker en met minder inspanning kunt uitvoeren. Hierdoor houdt u meer vrije tijd en energie over voor leuke dingen, wat belangrijk is, aangezien afleiding kan helpen om de pijn minder intens te ervaren.

Makkelijker uw bed opmaken

Het opmaken van het bed is een belangrijke taak, maar soms ook zwaar. Kies voor een verrijdbaar en deelbaar bed, zodat u de bedden eenvoudig uit elkaar kunt schuiven en bij de hoekjes kunt komen, waardoor het opmaken van uw bed sneller gaat. Een hoog-laagbed zorgt ervoor dat u uw bed op de juiste hoogte kunt opmaken, waardoor u niet meer hoeft te bukken en rugklachten voorkomt.

Grondiger schoonmaken

Stof en vuil hopen zich vaak op onder het bed. Het is sterk aanbevolen voor uw gezondheid om minimaal 1 keer per week onder uw bed schoon te maken, zodat u niet elke nacht boven dit stof en vuil slaapt. Deze plek is meestal moeilijk te bereiken met een stofzuiger. Voor iemand met artrose kan het bijna onmogelijk zijn om het bed op te tillen of te verschuiven om de vloer eronder schoon te maken. Een verrijdbaar en deelbaar bed neemt deze last weg. Door beide delen uit elkaar te trekken, wordt het gemakkelijk om dit gebied grondig te reinigen.

Minder belasting bij opstaan

Een van de grootste uitdagingen bij artrose is het in en uit bed stappen. Dit proces kan veel tijd en energie kosten. Een in hoogte verstelbaar bed kan deze belasting verminderen. Het bed kan omhoog of omlaag worden gebracht naar de voor u meest comfortabele in- en uitstappositie, waardoor dit proces minder pijnlijk wordt. Bovendien biedt een in hoogte verstelbaar bed de mogelijkheid om het hoofd- en voeteneinde onafhankelijk van elkaar te verstellen. Dit kan helpen bij het vinden van een slaappositie die minder druk uitoefent op pijnlijke gewrichten.

Een Aldenhuijsen bed geeft u meer levensvreugde

Eén van de meest vooraanstaande specialisten op het gebied van slaapsystemen voor mensen met artrose is Aldenhuijsen.
Deze bedden staan bekend om hun betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en persoonlijke service. Bovendien is een Aldenhuijsen-bed een investering voor het leven. Het kan later altijd nog worden uitgebreid met extra functionaliteiten zoals elektrisch verstelbaar en in hoogte verstelbaar. Iedere Aldenhuijsen heeft een zorgframe, zodat u hier later altijd nog eenvoudig bedhulpmiddelen op kunt plaatsen.

Mocht uw situatie veranderen, dan worden nieuwe hulpmiddelen snel en vakkundig bij u thuis geïnstalleerd. U ontvangt altijd het persoonlijke visitekaartje van de monteur die uw Aldenhuijsen-bed heeft geïnstalleerd, zodat eventuele vragen direct kunnen worden beantwoord. Kies nu voor wat u daadwerkelijk nodig heeft, met de wetenschap dat u klaar bent voor de toekomst.

Kom naar een van onze slaapadviescentra of plan een thuisbezoek in

Samen met een van onze slaapadviseurs bepaalt u welk matras, boxspring, ledikant en/of welke functionaliteiten het beste bij u passen. Daarna kiest u voor het design wat u het meest aanspreekt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bestel de gratis brochure!

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.