Nieuwe heup leidt niet altijd tot meer activiteit

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 29 nov 2016

Mensen die een totale heupprothese krijgen, hebben niet altijd daarna een toename van de lichamelijke activiteit. Dat is de conclusie van een nieuwe studie van de Universiteit van East Anglia in Engeland. Het advies is om patiënten meer te stimuleren om na de operatie actief te worden.

Geen bewijs

In deze studie – gepubliceerd in het medisch-wetenschappelijke tijdschrift Clinical Rehabilitation – werden de gegevens geanalyseerd van 1030 patiënten die een nieuw heupgewricht hadden gekregen. Omdat deze operatie meestal wordt uitgevoerd om pijn tijdens het bewegen te verminderen, werd verwacht dat de fysieke activiteit na de operatie zou toenemen. Daar werd echter geen duidelijk bewijs voor gevonden.

Meer aanmoedigen

actief-na-heupprotheseDe conclusie van deze studie is dat er meer gedaan moet worden om de fysieke activiteit van een patiënt na een gewrichtsvervangende operatie te verhogen. Volgens onderzoeksleider Tom Withers is dit onderzoek vooral belangrijk voor professionals in de gezondheidszorg. De bevindingen suggereren immers dat patiënten moeten worden aangemoedigd tot meer fysieke activiteit. Bewegen is belangrijk voor het herstel én voor de blijvende participatie in de samenleving. Vooral dat laatste kan vervolgens ook de kwaliteit van leven sterk beïnvloeden.

Bron

Het volledige (Engelstalige) artikel is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 16   Gemiddelde:  4.6/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties