Patiënten met knie-artrose hebben baat bij injecties met ozongas

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 26 nov 2015

injectie knieInjecteren van ozongas in de knie vermindert de pijn bij patiënten met knie-artrose. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek, dat recent is gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het American College of Rheumatology in San Francisco.

Minder pijn

Het onderzoeksteam – onder leiding van Carlos César Lopes de Jesus en Virginia Fernandes Moça Trevisani – volgden tijdens deze studie 98 mensen met knie-artrose. 63 deelnemers kregen acht injecties met ozongas. De overige deelnemers kregen een injectie met lucht als placebo (nepmiddel) toegediend. Na de vierde en achtste injectie, én acht weken na de laatste injectie, werden de resultaten geëvalueerd. In de ozongroep werden significant verbeteringen geconstateerd op het gebied van pijn, bewegingsmogelijkheden en kwaliteit van leven.

Meer onderzoek nodig

De onderzoekers zijn van mening dat patiënten met knie-artrose baat kunnen hebben bij ozon-injecties. Het leidt tot minder pijn en meer zelfstandigheid in het dagelijks leven. Daardoor kan ozon de noodzaak van een gewrichtsvervanging uitstellen. Er zijn nog aanvullende onderzoeken nodig om meer zekerheid te krijgen over de inzet van ozon bij artrose.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties