Wat is het reumaweer vandaag?

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 24 jan 2017

reuma radarNa buienradar, sneeuwradar en smogradar is er nu ook een reumaradar. Op de site van weeronline.nl kunt u nu van dag tot dag kijken of het weer invloed kan hebben op uw reumatische klachten. Het reumaweer wordt zelfs zeven dagen vooruit berekend. Het wordt met vijf categorieën aangeduid. Bij groen is de invloed van het weer op uw reumatische klachten zeer klein. Bij code paars kunnen ze echter flink verergeren.

Daling luchtdruk

Uit onderzoek blijkt dat het weer bij veel mensen grote invloed heeft op reumaklachten. Als het koud en vochtig weer is, hebben reumapatiënten over het algemeen meer last van pijn en stijfheid. Bij warm weer neemt de doorbloeding van het lichaam toe. Daardoor nemen de reumatische klachten af. Ook een plotselinge daling van de luchtdruk kan een negatieve invloed op reuma hebben. De vliezen en vloeistoffen in de gewrichten gaan uitzetten. Daardoor neemt de druk op de ontstoken weefsels toe. Er wordt dus meer pijn ervaren. Ook onweersbuien kunnen voor grote drukverschillen zorgen. Dus als het buiten dondert en bliksemt, is dat meestal geen goed nieuws voor de gewrichten. Hier kunt u de reumaradar raadplegen: Raadpleeg de reumaradar Nederland
En er is ook een versie voor België: Raadpleeg de reumaradar België

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.