Peiling: hoe goed is de reumazorg in uw gemeente?

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 11 jan 2018

De Gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. Daarom houdt het Reumafonds momenteel een online peiling om meer inzicht te krijgen in hoe reumavriendelijk het zorgbeleid in de Nederlandse gemeenten is. De uitkomsten van deze online enquête moeten een aantal verbeterpunten kunnen opleveren.

Peiling: hoe goed is de reumazorg in uw gemeente?

Wet maatschappelijke ondersteuning

Sinds 2015 spelen gemeenten een belangrijke rol bij een goede reumazorg. Toen werd de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet van kracht. Dat betekent dat gemeenten actief betrokken zijn bij het inzetten van huishoudelijke hulp, woningaanpassingen en regelen van aanvullend openbaar vervoer. Daarnaast is het de taak van de gemeenten om de leefomstandigheden van mensen met een reumatische aandoening te verbeteren. Bijvoorbeeld door het geven van financiële ondersteuning in de zorgkosten of het aanbieden van sport- en beweegmogelijkheden.

Verbeterpunten

Het Reumafonds wil graag weten of het zorgbeleid in uw gemeenten goed is geregeld of dat er op bepaalde punten verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Iedereen met een reumatische aandoening kan tot 15 januari a.s. de ervaringen delen door mee te doen aan de peiling. De uitkomsten van deze peiling worden onder de aandacht gebracht bij gemeenteraadsleden. U kunt hier meedoen aan deze peiling:
https://www1.surveys.gfk.com/wix/2/p23250462.aspx

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties