Zomerse smoothie verlicht gewrichtspijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 13 aug 2019

Kunt u door gewrichtsklachten onvoldoende genieten van het zomerse weer? Drink dan dagelijks deze smoothie met amandelen en kersen en u hebt minder last van pijn en stijfheid. En deze smoothie smaakt nog heerlijk ook!


Zomertijd is ook komkommertijd voor de redactie van Bewegen zonder Pijn. Toch hebben we ergens een magische tip kunnen opduiken om gewrichtspijn te verlichten. Drink dagelijks een glas smoothie en de pijn wordt minder en de soepelheid van uw gewrichten neemt toe. Uiteraard hebben we ook het recept voor u.

Zure kersensap

De naam van deze magische drank is Kersen en Amandel Smoothie. De ingrediënten zijn:

  • 1 kopje yoghurt
  • ½ kopje kersen
  • ½ kopje zure kersensap
  • 2 eetlepels amandelboter

Doe al deze ingrediënten in een blender en maak er een gladde massa van. Deze smoothie smaakt niet alleen erg goed, maar heeft dus ook een positieve invloed op uw gewrichten.

Waarom werkt deze smoothie?

Deze smoothie heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het verminderen van de pijn in uw gewrichten is er één van. De amandelboter en yoghurt helpen uw spieren te ontspannen, zodat uw gewrichten soepeler aanvoelen. De zure kers wordt ook wel morel of kriek genoemd. Deze steenvrucht is eigenlijk te zuur om te eten. Maar het kan als sap worden toegevoegd aan deze smoothie. De zure kers verlicht gewrichtsklachten dankzij de ontstekingsremmende werking. Daarnaast helpt deze vrucht bij slapeloosheid en kan het de klachten bij jicht verminderen.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.1/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties