Vijf tips om autoruit ijsvrij te maken voor mensen met gewrichtsklachten

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 6 dec 2016

auto-krabben-artroseIn de wintermaanden is het voor autobezitters weer krabben geblazen. Voor mensen met gewrichtsklachten, vooral bij artrose aan de handen, kan dit een vreselijke klus zijn, die niet van gevaren ontbloot is. Ook kunt u gemakkelijk op straat uitglijden over het afgekrabde ijs van de eigen autoruit. Daarnaast maakt u bij het krabben langdurig allerlei bewegingen die u niet gewend bent. Dat betekent: de hele dag pijn in één of meerdere gewrichten. Met deze tips is het ijsvrij houden en maken van de autoruiten een fluitje van een cent.

  1. Maak tijdens de wintermaanden uw autoruiten iedere dag schoon met Glassex. Dan kan het ijs zich minder goed vasthechten. Het krabben van de ruiten duurt dan minder lang en is minder intensief.
  2. Bedek de ruiten met een doek, stuk karton of speciale anti-vriesdeken. Dan zijn ze ijsvrij als u ’s morgens vroeg bij uw auto aankomt. Gebruik geen kranten om de ruiten te bedekken. Deze hebben de neiging om aan de ruiten vast te plakken, zodat u nóg meer werk heeft.
  3. Gebruik een ruitontdooier. Deze spray ontdooit snel de ruiten. Bovendien voorkomen deze middelen dat de ruiten weer opnieuw bevriezen. Gebruik nooit heet water. De autoruiten kunnen dan gemakkelijk barsten door het plotselinge temperatuurverschil.
  4. Er zijn verwarmde krabbers te koop. Deze helpen om uw autoruit sneller ijsvrij te maken.
  5. Ben u door ernstige gewrichtsklachten niet in staat om uw autoruit ijsvrij te maken? Vraag het uw buurman wanneer hij toch bezig is met zijn eigen auto. In de meeste gevallen zal hij uw auto ook even onder handen willen nemen.
Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 35   Gemiddelde:  4.3/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties