Uitlaten hond houdt oudere mensen actiever

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 29 nov 2017

Ouderen die regelmatig met een hond lopen, blijven actiever. Vooral tijdens de wintermaanden. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of East Anglia en het Centrum voor Voedings- en Bewegingsonderzoek in Engeland. Voor dit onderzoek werd gebruik gemaakt van de gegevens over het welzijn en de gezondheid van duizenden inwoners van het graafschap Norfolk.

Uitlaten hond houdt oudere mensen actiever

Accelerometer

De onderzoekers ontdekten dat het wandelen met een hond de meest effectieve manier is om afname van de activiteit op latere leeftijd tegen te gaan. Ongeveer 3000 oudere volwassen droegen een accelerometer tijdens deze studie. Dit is een klein apparaat dat over een periode van zeven dagen het niveau van de lichamelijke activiteit registreerden. De onderzoekers waren verbaasd over de grote verschillen tussen de ouderen die een hond hadden en de rest van de deelnemers.

Er toch op uit

De hondenbezitters bleken minder zittend door te brengen en waren lichamelijk een stuk actiever.

“De deelnemers hadden tijdens koude en natte dagen de neiging om lichamelijk minder actief te zijn. Dat gold niet voor de hondengroep. Ondanks het slechte weer gingen ze toch samen met hun hond er op uit,”

aldus één van de onderzoekers.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 4.7/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties