Ook tweede ‘Bewegen zonder pijn’-bijeenkomst voorziet in een behoefte

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 15 okt 2014

Volledig volgeboekt

In de aanloop naar deze tweede ‘Bewegen zonder pijn’-bijeenkomst is het al snel duidelijk: er is meer belangstelling dan plaatsen. Binnen enkele uren na openstelling van de inschrijving moet geconstateerd worden dat de zaal volgeboekt is. Dat is overweldigend en zeer bemoedigend! Maar helaas zijn er dus ook veel mensen op de wachtlijst die uiteindelijk niet terecht kunnen…
Op 14 oktober arriveren de eerste belangstellenden al vroeg bij de Milaan-zaal in het Van der Valk Hotel in Breukelen. In de ruime hal is koffie, thee, frisdrank en koek in overvloed aanwezig.

Koek bijeenkomstVooraf bijeenkomstInleiding over artrose en reuma

De zaal stroomt vol tegen 14.00 uur en organisator Eugène Mathijssen spreekt een welkomstwoord aan alle aanwezigen.
Orthopeed Jan Ide de Jong – hoofdspreker van de middag – vertelt dan kort wat het verschil is tussen artrose en reuma en wat hij in zijn dagelijkse praktijk als orthopeed voor mensen met artrose kan betekenen. Van pijnstilling met paracetamol, ibuprofen, diclofenac, … tot de zwaardere corticosteroïden zoals tramadol, en van injecties met Glucosamine tot het vervangen van een gewricht. Ook alternatieve behandelingen met Glucosamine, en Chondroïtine kwamen uitgebreid aan bod: afgezien van enkelingen die er baat bij hebben, is er erg weinig steun vanuit de wetenschap voor deze middelen. Jan Ide de Jong sluit zich hier bij aan. Een nieuw vloeibaar middel met Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad geeft in zijn opinie bij nog veel meer mensen een goed resultaat. Maar ook dit middel werkt niet bij iedereen even goed. Daarom is het van groot belang dat hier goed wetenschappelijk onderzoek naar gedaan wordt.

IMG_9572IMG_9578Vraag- en antwoordsessie

Het groeps-spreekuur begint al vrij vroeg deze keer. Omdat de vorige bijeenkomst bleek dat hier de meeste interesse voor is, wordt hier nu zo uitgebreid mogelijk de tijd voor genomen. Er worden weer veel ‘persoonlijke verhalen’ in de groep verteld, die Jan Ide zo algemeen mogelijk probeert te beantwoorden. Onderwerpen zoals de gewrichtsvervangende operatie, voedingssupplementen, infecties en andere complicaties bij de operatie, het stellen van de diagnose, … het komt allemaal voorbij. Jan Ide benadrukt het belang van een goede diagnose: “Als niet zeker is wat voor aandoening u heeft, dan kunt u ook niet gericht behandeld worden. Als u dus niet zeker weet wat u precies heeft, dan is het zaak dat u dit laat uitzoeken via uw arts. Een röntgenfoto of MRI-scan geeft hier heel zinvolle informatie over.”

IMG_9581IMG_9582

Lees meer informatie over de Bewegen Zonder Pijn bijeenkomsten

Bekijk alle foto’s op onze Facebook pagina.

Tip: meld u aan voor de nieuwsbrief zodat u zich bij nieuwe bijeenkomsten zo snel mogelijk kunt inschrijven.
Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties