Wat zijn uw verwachtingen over bewegen na een knieoperatie?

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 18 aug 2023

Staat u op de wachtlijst voor een nieuwe knie? Dan heeft u waarschijnlijk de hoop dat u snel na de operatie weer goed en pijnvrij kunt bewegen. Om meer inzicht te krijgen in het verwachtingspatroon van patiënten die binnenkort een knieprothese krijgen, wil de Sint Maartenskliniek graag in contact met u komen.

Krijgt u binnenkort een knieprothese? Dan wil de Sint Maartenskliniek graag met u in contact komen. Welke verwachtingen hebben mensen van een knieprothese en het bewegen na een operatie? Daar wil de projectgroep Research & Innovatie graag meer inzicht in krijgen. Helemaal onderaan dit artikel staat informatie over hoe u zich kunt aanmelden voor dit onderzoek.

Pijn in de gewrichten

De Sint Maartenskliniek behandelt veel patiënten met knieartrose. Door de artrose ervaren mensen vaak pijn en stijfheid in het gewricht, waardoor bewegen moeilijker wordt. Een belangrijk doel van een prothese is om de mobiliteit te verbeteren. Maar welke informatie over beweging vinden patiënten interessant? Tijdens een behoefteonderzoek willen de onderzoekers antwoorden krijgen op al deze vragen en meer te weten komen over de wensen en behoeften van patiënten met betrekking tot informatie over beweging.

Neem contact op

Wat houdt meedoen in? Er wordt gevraagd om een digitale vragenlijst in te vullen (duur: 10 minuten) en om deel te nemen aan een groepsgesprek in de Sint Maartenskliniek (duur: 2,5 uur). Voor uw bezoek aan de Sint Maartenskliniek ontvangt u een vergoeding voor parkeer- en reiskosten. De Sint Maartenskliniek is op zoek naar mensen van 50 jaar of ouder met knieartrose die op de wachtlijst staan voor een knieprothese en dus binnenkort geopereerd zullen worden. Als u vragen heeft of zich wilt aanmelden, neem dan contact op met Jolien Warnar, de onderzoeker, via e-mail: j.warnar@maartenskliniek.nl of telefonisch via +31 (0)6 5103 0523. Aanmelden is mogelijk tot en met 31 augustus 2023.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.