Vriescabine vermindert pijnklachten bij reuma

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 24 mei 2016

Kou is hot. Zeker voor mensen met reumatische klachten. Sinds kort is het in Amsterdam mogelijk een omgekeerde sauna te ondergaan in een cabine waar het 110 graden vriest. Volgens vriesmaster Debby heeft zo’n ijzige behandeling een verkwikkende uitwerking op de gezondheid. “Blessures herstellen sneller, doorbloeding en immuunsysteem worden gestimuleerd en pijnklachten bij reuma nemen af.”

Cryotherapie

pijn reuma vriezenDe vriescabine in Amsterdam is een primeur voor Nederland. Deze therapie werd in de jaren ’70 van de vorige eeuw voor het eerst in Japan toegepast. Reumatologen stelden vast dat drie minuten blootstelling aan temperaturen van 110 graden onder nul helpt om reumatische klachten te verminderen. Er komen een aantal nuttige hormonen vrij die de reumatische pijnen en ontstekingen vermindert. Bovendien verbeteren deze stoffen de stemming en verminderen de stress. Officieel wordt deze behandeling ‘cryotherapie’ genoemd.

Maandabonnement

De vriescabine van Freezlab bevindt zich in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Drie minuten gezond vriezen kost 28 euro. Ook is er een maandabonnement van 98 euro. Dan mag u zo vaak de vrieskou in als u maar wilt. Meer informatie kunt u hier lezen: https://www.freezlab.nl/

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.