Vrouwen met fibromyalgie gezocht voor pijnonderzoek

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 22 jan 2020

De Universiteit van Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn op zoek naar vrouwelijke fibromyalgie-patiënten voor een medisch-wetenschappelijk onderzoek. Centraal daarbij staat pijngevoeligheid en het verloop van chronische pijnklachten. Doel is om te bekijken of mensen met en zonder chronische wijdverbreide pijn – één van de symptomen van fibromyalgie – verschillen in hun pijngevoeligheid.

Wie kan er mee doen?

U bent allereerst vrouw in de leeftijd van 18 tot 65 jaar met een door een reumatoloog gestelde diagnose van fibromyalgie. U hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal. Het is belangrijk dat:
1) uw chronische pijnklachten niet veroorzaakt worden door een andere diagnose dan fibromyalgie,
2) u geen lichamelijke of psychiatrische stoornissen heeft,
3) u niet zwanger bent of borstvoeding geeft,
4) u niet kleurenblind bent,
5) u op het moment van testen geen letsel aan uw niet-dominante hand of arm heeft,
6) u geen pacemaker/geïmplanteerde pompen draagt en
7) u geen geïmplanteerde metalen (inclusief piercings die u niet kunt verwijderen) heeft in uw niet-dominante hand of arm.
Bij twijfel kunt u contact opnemen met de onderzoeker.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Voor dit onderzoek komt u één of (voor een deel van de deelnemers) twee keer langs in Leiden. Tijdens deze afspraken wordt pijngevoeligheid met drukprikkels gemeten. Daarnaast beantwoordt u vragenlijsten en houdt u gedurende een jaar een 3-weeks symptoomdagboek bij. Bij twee afspraken ontvangt u een vergoeding van € 100. De vergoeding bij één afspraak is € 75. Meer informatie of aanmelden? Mail dan naar pijnverloopstudie@fsw.leidenuniv.nl of bel met drs. Merve Karacaoglu op telefoonnummer 071 -527 2989.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.