Ook wakker geworden met rugklachten? Het juiste slaapsysteem doet wonderen.

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 11 apr 2023

Eén op de vijf mensen wordt ‘s morgens wakker met hoge of lage rugpijn. De meest voorkomende oorzaken daarvan zijn een verkeerde slaaphouding, een matras dat onvoldoende ondersteuning geeft of een slecht kussen.
“Daardoor neemt u tijdens uw slaap een onnatuurlijke slaaphouding aan, zodat uw wervelkolom verkeerd wordt belast,” zegt Ruben Klösters van Aldenhuijsen. “Overweeg dan eens een nieuw bed. In een Aldenhuijsen neemt u ’s nachts een neutrale, ontspannen en comfortabel slaaphouding aan. Uw rugspieren en wervelkolom kunnen zich tijdens de nacht dan goed ontspannen. U staat daarom ’s morgens op met minder of helemaal geen rugklachten.”

Pijn in de boven- of onderrug?

Bij pijn de bovenrug speelt meestal de trapeziusspier een grote rol. Deze hecht zich aan de borstwervels en loopt via het midden van de rug tot aan de nekwervels. Deze belangrijke spier bevat veel aanhechtingspunten. Door bijvoorbeeld stress of een verkeerde slaaphouding kan daar veel spanning op komen te staan. Dit kunt u voorkomen door te slapen in een bed dat er voor zorgt dat uw nek in het verlengde van uw bovenrug ligt. Bij lage rugpijn in de ochtend is vaak geen duidelijke oorzaak aan te geven.
“Aangenomen wordt dat overbelasting van de rug, het langdurig inspannen van de rugspieren of een verkeerde zit- of slaaphouding een rol spelen bij lage rugpijn,” aldus Klösters. “Een goed, betrouwbaar bed met het juiste matras dat afgestemd is op uw houding kan dan voor u de oplossing zijn.”

Altijd de juiste slaapoplossing

Een goede slaaphouding draagt bij aan het voorkomen van hoge en lage rugpijn. Een Aldenhuijsen geeft een optimale ondersteuning. Bovendien verlichten de bedden de druk op uw spieren, pezen en gewrichten. Dit zorgt ervoor dat u beter slaapt en met minder of helemaal geen rugklachten opstaat.
Ruben Klösters: ”Al ruim 30 jaar hebben wij ervaring op gebied van het menselijk lichaam in combinatie met slapen. De laatste jaren hebben wij ons vooral gespecialiseerd op het gebied van medische klachten, zoals rugpijn. Deze expertise zorgt ervoor dat u aan onze slaapadviseurs de juiste vragen kunt stellen om beter te kunnen slapen en gewrichtsklachten te verminderen. Doordat wij de beschikking hebben over een breed en veelzijdig assortiment, zijn wij vrijwel altijd in staat de juiste oplossing voor u te creëren.”

Uitbreiden met diverse functionaliteiten

De Aldenhuijsen collectie is specifiek afgestemd op 60-plussers en voor mensen met lichamelijke klachten. Uniek in de beddenwereld is dat u uw Aldenhuijsen bed later nog altijd kunt uitbreiden met diverse functionaliteiten. Hiermee past uw bed altijd bij iedere levensfase en voorkomt u dat u bij veranderingen steeds een nieuw bed moet aanschaffen. Hier kunt u meer informatie vinden over de werkwijze van Aldenhuijsen bij hoge en lage rugpijn.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.