Wandelen wordt leuker met Bewegen zonder Pijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 10 mrt 2021

Samen lopen met de populaire Ommetje-app van de Hersenstichting

Wandelen is goed voor mensen met artrose. Het is een activiteit met weinig impact die kan helpen om pijn, stijfheid en zwelling te verlichten. Daarom start Bewegen zonder Pijn een eigen wandelclub op de inmiddels razendpopulaire Ommetje-app van de Hersenstichting. U kunt samen met andere bezoekers van deze website dagelijks een ommetje van minimaal 20 minuten maken en punten scoren om hoger op de ranglijst te komen. Ook Eugène Mathijssen – hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn – loopt met u mee.

Wandelen verhoogt de weerstand

De Ommetje-app is door de Hersenstichting ontwikkeld in samenwerking met de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. “Een dagelijks ommetje van minimaal 20 minuten is goed voor de hersenen. Maar het geeft ook meer energie, stimuleert je creativiteit en helpt stress te verminderen,” zegt hij. Na elk ommetje geeft hij een interessant feitje over uw hersenen of een ander aspect van de gezondheid. Door te bewegen stijgt volgens Scherder het aantal NK-cellen in uw lichaam. Dit zijn Super Natural Killer cellen die virussen aanpakken en dus uw weerstand verhogen.
Met de Ommetje-app kunt u in deze tijd van sociale beperkingen toch samen wandelen zonder dat je bij elkaar in de buurt bent. De ranglijst laat zien wie u aan het inhalen is of wie u op het punt staat voorbij te wandelen. Bovendien kunt u medailles vrij spelen die weer extra punten geven. Dit motiveert om met elkaar dagelijks een ommetje van minimaal 20 minuten te maken.

Wandelen is gratis

Ook orthopeed Jan Ide de Jong is zeer enthousiast over deze Ommetje-app van de Hersenstichting. “Wandelen verhoogt de bloedtoevoer naar het kraakbeen. Dit zorgt voor een betere aanvoer van voedingsstoffen naar het kraakbeen. Bovendien worden bij elke stap de gewrichten gesmeerd. Dit vermindert de pijn en stijfheid, versterkt de spieren en verbetert uw bewegingsbereik,” zegt hij. “Lopen kost niets en vereist geen speciale uitrusting. Dus ik adviseer iedereen met of zonder artrose om de Ommetje-app op de telefoon te downloaden en naar buiten te gaan. Wandelen is heel goed voor de gewrichten. En het is nog gratis ook.”

Medailles verdienen met wandelen

De Ommetje-app staat inmiddels startklaar op de smartphone van hoofdredacteur Eugène Mathijssen. Hij is er dus helemaal klaar voor om deze leuke wandelcompetitie met de bezoekers van Bewegen zonder Pijn aan te gaan.
“Ik loop dagelijks minimaal anderhalf uur met mijn Bearded Collie Nikki,” zegt hij. “Met een hond moet je gewoon naar buiten of het nu klettert van de regen of 10 graden vriest. Als u geen reden hebt om naar buiten te gaan, dan motiveert de Ommetje-app u toch om uw jas aan te trekken voor een wandeling van minimaal 20 minuten. En de motivatie neemt alleen maar toe naarmate u de ene na de andere deelnemer passeert op de ranglijst. Bovendien is het een extra uitdaging om alle medailles vrij te spelen. Ik reken er dan ook op, dat zoveel mogelijk bezoekers van Bewegen zonder Pijn met me mee gaan wandelen.”

Waar kunt u Ommetje-app downloaden?

Hieronder kunt u de gratis Ommetje-app downloaden op uw Androidtelefoon of iPhone. Gebruik bij het aanmelden bij een groep de code (LFHKL) en u bent aangesloten bij de wandelgroep van ‘Bewegen zonder Pijn’. Bent u al actief in beweging met de Ommetje-app van de Hersenstichting? Dan kunt u zich gewoon aansluiten bij de Bewegen zonder Pijn groep. Via ‘teambeheer’ op de openingspagina kunt u heel eenvoudig lid worden van onze wandelgroep.

Download de app voor Android
Download de app voor iPhone

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.