Meer kans op wervel- of heupfracturen met knieprothese

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 26 mei 2016

knieprothese gebroken heupUit een Zweedse studie blijkt dat er ook nadelen kleven aan een nieuwe knie. Als gevolg van deze gewrichtsvervangende operatie neemt de mobiliteit toe, waardoor meer lichamelijke activiteit wordt ondernomen. Daardoor is een lichte stijging te zien in het aantal wervel- en heupfracturen bij mensen met een nieuwe knie.

4 procent meer kans op heupfractuur

Deze studie werd geleid door onderzoekers van de Sahlgrenska Academy in Zweden. Ze bestudeerden de dossiers van landgenoten die tussen 1902 en 1952 waren geboren. Er werd vastgesteld dat na de operatie het risico op een heupfractuur met 4 procent en een wervelfractuur met 19 procent toenam.

Risico’s

Botspecialist Dr. Caroline Messer, verbonden aan het Lenox Hill Hospital in New York City, is niet verrast door de uitkomsten van dit onderzoek.

“Mensen die een knie vervangende operatie ondergaan, zijn vaak vastbesloten om weer zeer actief te worden. En dit brengt risico’s met zich mee, zoals de kans op fracturen.”

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.