Zwaarlijvigheid geen belemmering voor gewrichtsvervangende operatie, blijkt uit nieuw onderzoek

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 17 aug 2017

Er is goed nieuws voor patiënten met overgewicht én versleten knieën of heupen. Uit een nieuwe studie blijkt dat drastisch afvallen voor een gewrichtsvervangende operatie niet nodig is. Zwaarlijvige patiënten die een nieuwe knie of heup hebben gekregen, melden nagenoeg dezelfde pijnverlichting en verbeterde mobiliteit als patiënten met een gezond gewicht.

gewrichtsvervangende operatie

Weinig verschil

Onderzoekers van de University of Massachusetts Medical School in de Verenigde Staten, zijn verbaasd over de uitkomst van deze studie. Analyses toonden in het verleden aan dat bij patiënten met overgewicht dergelijke operaties niet altijd succesvol waren.

“Uit dit nieuwe onderzoek blijkt, dat het weinig verschil uitmaakt. Dit is goed nieuws voor patiënten met overgewicht die veel baat hebben bij een gewrichtsvervangende operatie,”

“Veel patiënten die moeten afvallen, kunnen dat niet. Of het duurt te lang, terwijl de gewrichten in die periode slechter en slechter worden. Als deze zwaarlijvige patiënten eerder geopereerd kunnen worden, kunnen ze als ze eenmaal hersteld zijn beter hun overgewicht aanpakken. Ze kunnen immers meer én beter bewegen.”

aldus Dr. Wenjun Li die nauw betrokken was bij dit onderzoek.

BRON

De samenvatting van het (Engelstalige) bronartikel is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 9   Gemiddelde:  4.3/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties