Mechanische schokdemper stelt knieoperatie uit

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 5 feb 2019

In Amerika is het eerste Calypso-kniesysteem geïmplanteerd bij een patiënt met artrose. Dit is een mechanische schokdemper die de pijn in het gewricht vermindert. Daardoor kan het plaatsen van een prothese worden uitgesteld.

Calypso kniesysteem knie-operatie
Onlangs schreven we al over een kunstmeniscus van trammpolin om een gewrichtsvervangende operatie uit te stellen. Nu hebben ook Amerikaanse chirurgen een nieuw apparaat geïmplanteerd dat de pijn bij knie-artrose verlicht. Het gaat om een mechanische schokdemper die kan helpen om een knievervanging te voorkomen of uit te stellen. Deze operatie werd uitgevoerd in het Ohio State University Wexner Medical Center.

Minder pijn

Het Calypso-kniesysteem is een apparaat dat de levensduur van het kniegewricht kan verlengen. Het helpt patiënten om actief te blijven zonder pijnklachten. Dit apparaat werkt als een soort van schokdemper dat een kussen creëert, dat lijkt op gezond kraakbeen. Tegelijkertijd vermindert deze uitvinding de druk aan de binnenkant van de knie. De chirurgen hopen dat door deze operatie de functionaliteit van het gewricht toeneemt en de pijn vermindert. Daardoor kan de vervanging van het gewricht met vele jaren worden uitgesteld.

Andere opties

De komende maanden krijgen ongeveer 80 mensen met knie-artrose deze mechanische schokdemper. Als deze proef succesvol is, zal het Calypso-kniesysteem beschikbaar komen voor alle ziekenhuizen in Amerika.

“Een totale knievervanging is echt permanent. Je hebt bot verwijderd en er is vanaf dat moment geen weg meer terug,”

aldus één van de chirurgen.

“Mensen zijn echt op zoek naar andere opties om de levensduur van het kniegewricht te verlengen. Mogelijk is dit apparaat een optie.”

Bronartikel

Het artikel is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties