Campagne Leven met Pijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 31 mrt 2022

Gewrichtsklachten gaan vaak gepaard met chronische pijn. Daarom is met medewerking van Bewegen zonder Pijn een campagne gestart om daar meer aandacht en begrip voor te vragen. In één van de artikelen vertellen wij meer over chronische pijn, reguliere pijnmedicatie en alternatieven.


Artrose en andere reumatische aandoeningen gaan vaak gepaard met chronische pijn. Daarom werkte Bewegen zonder Pijn samen met MediaPlanetNL aan de campagne Leven met Pijn. Deze campagne wil aandacht besteden aan chronische pijn en een overzicht van alle artikelen kunt u onderaan dit bericht vinden.

Pijn vreet energie

In deze campagne komt hoofdredacteur Eugène Mathijssen van Bewegen zonder Pijn uitgebreid aan het woord. In het artikel ‘Altijd pijn beïnvloed je hele zijn’ vertelt hij meer over chronische pijn, reguliere pijnmedicatie en alternatieven voor chemische ontstekingsremmende pijnstillers. Over de impact van chronische pijn zegt hij: ”Het vreet energie, zowel fysiek en mentaal. Altijd maar pijn hebben kan je leven echt behoorlijk beperken.”

Tips bij chronische pijn

Het is zeker de moeite waard om ook de andere artikelen over chronische pijn te lezen die in het kader van de campagne Leven met Pijn zijn geschreven. Zo vindt Neurowetenschapper Ben van Cranenburgh dat we af moeten van de pillencultuur. Daarvoor is het volgens hem nodig om ideeën in de wetenschap sneller en beter te implementeren in de gezondheidszorg. In een ander artikel geeft pijnarts Bart Morlion tien tips om chronische pijn te verminderen. Hier vindt u een overzicht van alle artikelen.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.