Europese subsidie voor baanbrekende Lyme bloedtest

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 1 sep 2016

In Europa raken jaarlijks 200.000 besmet met het Borrelia burgdorferi als gevolg van een tekenbeet. De totale zorgkosten voor patiënten met de ziekte van Lyme wordt alleen al in de EU geschat op maar liefst 660 euro. Daarom heeft de Europese Unie een bedrag van 2 miljoen euro verstrekt aan een internationaal consortium dat een baanbrekende bloedtest ontwikkelt voor deze aandoening.

Snelle behandeling

lyme bloedtestDeze nieuwe bloedtest moet er voor zorgen dat de ziekte van Lyme vroegtijdig gediagnostiseerd kan worden. Daardoor is het mogelijk om sneller met de behandeling van deze ziekte te beginnen. De bloedtest wordt ontwikkeld door bedrijven uit Nederland, Oostenrijk en Duitsland.

Ernstige gevolgen

Wanneer de ziekte van Lyme vroegtijdig wordt ontdekt, is een behandeling met antibiotica het meest effectief. Wordt deze aandoening niet tijdig herkend, dan kan de ziekte zich uitbreiden naar de gewrichten, hart en zenuwstelsel. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.