Fruit beschermt tegen chronische gewrichtsklachten

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 9 feb 2016

fruit artroseOvergewicht vergroot de kans op chronische gewrichtsklachten, zoals artrose. Mannen en vrouwen tussen de 50 en 60 jaar die vijf kilo afvallen, hebben 25 procent minder kans op artrose in de knie. Dat stelde bewegingswetenschapper Jos Runhaar onlangs nog vast (lees hier het artikel). Hoe je het beste overgewicht te lijf kunt gaan, hebben wetenschappers van de Amerikaanse Harvard en East Anglia universiteiten ontdekt. Met 80 gram fruit per dag is het mogelijk om het lichaamsgewicht onder controle te houden.

Gewichtsverlies

Fruit – zoals appels, peren, aardbeien – bevatten een hoog gehalte aan flavonoïden. En deze stoffen blijken een grote rol te spelen bij het handhaven van een gezond lichaamsgewicht. De wetenschappers analyseerden de gegevens van 124.086 mannen en vrouwen over een periode van 24 jaar. Zij ontdekten dat bij een inname van slechts 80 gram fruit per dag al een bescheiden gewichtsverlies waargenomen kon worden.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties