Gewrichtspijn bij kou en neerslag

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 22 aug 2017

Meer gewrichtspijn bij kou en neerslag? Een nieuw Amerikaans onderzoek naar Google-zoekresultaten/trends geeft namelijk een heel ander beeld. Uit onderzoek blijk dat hoe warmer het wordt, hoe meer er gezocht wordt op pijn in de gewrichten.

Meer gewrichtspijn bij kou en neerslag?

Sommige mensen met chronische gewrichtsklachten zweren dat het weer invloed heeft op de pijn. Bij kou en neerslag neemt de pijn toe. Nieuw Amerikaans onderzoek toont aan dat weersomstandigheden gekoppeld zijn aan Google-zoekopdrachten naar pijn in de gewrichten. De onderzoekers van de Universiteit van Washington waren echter verbaasd over de uitkomsten. Naarmate de temperaturen stegen, namen het aantal zoekopdrachten namelijk toe.

Google Trends

Voor deze studie analyseerden de onderzoekers de Google-zoekopdrachten naar pijn in de gewrichten uit de 45 grootste steden van Amerika. Daarbij maakten ze gebruik van Google Trends. Dit is een dienst van de zoekgigant die via grafieken een beeld geeft wanneer en hoe vaak een specifieke zoekterm is gebruikt. Het is ook mogelijk om via deze tool een vergelijking te maken tussen steden.

Omgevingstemperatuur

Naarmate de temperatuur steeg, nam het aantal zoekopdrachten naar knie- en heuppijn gestaag toe. Er werd een piek waargenomen bij een temperatuur van 28 graden. Het viel de onderzoekers op hoe consistent deze zoektrend was in alle 45 steden.

“We hebben geen direct mechanisme gevonden dat omgevingstemperatuur verbindt aan pijn in de gewrichten. Toch denken wij dat we een verklaring hebben op het zoekgedrag bij hogere temperaturen. Mensen zijn actiever op warme dagen, zodat de gewrichten intensiever gebruikt worden. Daardoor neemt de kans op pijn en blessures toe,”

aldus één van de onderzoekers.

Bron

De samenvatting van het (Engelstalige) bronartikel is online in te zien.
Het volledige bronartikel is op te vragen bij de redactie. Vermeld daarbij dat het gaat om het artikel over het Amerikaanse Google Trends onderzoek.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 22   Gemiddelde:  4.4/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties