Laptop zorgt voor gewrichtsklachten

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 23 feb 2016

Werken met een laptop is slecht voor de gewrichten. Dat is de uitkomst van een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van computeraccessoire fabrikant Logitech. Door een slechte werkhouding kampt meer dan de helft van de laptopgebruikers met klachten van pols, nek en andere gewrichten.

Zo ziet de ideale werkhouding eruit

Zo ziet de ideale werkhouding eruit

Bewuster

Er wordt niet voor niets al heel lang gehamerd op de drie aandachtspunten voor computergebruikers. En dat zijn: het aannemen van een goede werkhouding, het regelmatig nemen van pauzes en het bewuster gebruik maken van de computer. Veel computergebruikers houden zich hier goed aan. Slechts 13 procent van de laptopgebruikers beseft echter aan den lijve dat deze aandachtspunten ook voor hen bedoeld zijn.

Onderuitgezakt

Het bewust letten op de houding is zeker voor laptopgebruikers geen overbodige luxe. Met deze compacte en draagbare computers kan overal gewerkt worden. Ook op plekken waar je minder goed op je houding let, zoals in de trein, op het toilet of onderuitgezakt in een tuinstoel. Lees tips over een correcte werkhouding bij het gebruik van een laptop.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.