Doe mee aan onderzoek: kniepijn bij verwijderde meniscus

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 3 dec 2021

Geen meniscus meer en steeds maar weer last van die vervelende kniepijn? Misschien behoort u tot de tien gelukkigen die daar van verlost worden door plaatsing van een nieuwe meniscusprothese. In dit artikel leest u precies hoe en waar u kunt deelnemen aan dit onderzoek.


Is bij u de meniscus verwijderd en heeft u continu last van kniepijn? Dan kunt u deelnemen aan het AIR2 onderzoek dat zich richt op pijnvermindering en verbetering van de kniemobiliteit. Dit wordt bereikt door reconstructie van de meniscus. Iedereen kan zich op drie plekken in Nederland aanmelden, maar slechts tien patiënten kunnen deze nieuwe ingreep ook daadwerkelijk ondergaan.

Trammpolin® meniscusprothese

U kunt zich aanmelden bij de afdelingen orthopedie van de Sint Maartenskliniek, het MUMC+ en Haaglanden Medisch Centrum. De nieuwe meniscus wordt via een kijkoperatie in de knie geplaatst. Het gaat om de Trammpolin® meniscusprothese die is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Op het moment dat een patiënt zich meldt, onderzoekt de afdeling orthopedie of die persoon in aanmerking komt voor deze nieuwe ingreep. Voorwaarde is wel dat u tussen de 18 en 70 jaar oud bent en dat de binnenmeniscus geheel of gedeeltelijk verwijderd is.

Zo aanmelden

Heeft u belangstelling in deelname aan het AIR2 onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Orthopedie van de drie deelnemende klinieken: de Sint Maartenskliniek, het MUMC+ en Haaglanden MC. Hier vindt u meer informatie over de nieuwe en geavanceerde kunstmeniscus.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.