Ernstig Restless Leg Syndroom geeft verhoogd risico op beroerte

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 3 mei 2018

Een nieuwe studie suggereert dat een ernstige vorm van het Restless Legs Syndroom (RLS) kan worden geassocieerd met een verhoogd risico op een beroerte. Dit is een veelvoorkomende neurologische aandoening, waarbij een niet te onderdrukken neiging ontstaat om de benen in rust te bewegen. Deze klachten treden vooral ’s nachts op.

Restless Leg Syndroom geeft verhoogd risico op beroerte

Verpleegkundigen

De afdeling Voedingswetenschappen van de universiteit van Pennsylvania volgden 6 jaar lang 72.916 vrouwelijke verpleegkundigen in de leeftijd van 41 tot 58 jaar. Door middel van een vragenlijst – die was gebaseerd op de criteria van de International RLS Study Group – werden gegevens verzameld over het Restless Legs Syndroom. Daaruit bleek dat ernstige RLS – en dus niet de mildere vorm – geassocieerde kon worden met een verhoogd risico op een beroerte. Tijdens de onderzoeksperiode kregen 161 deelnemers met ernstige RLS een beroerte.

Slaapstoornissen

Het onderzoek is onlangs gepubliceerd op de website van het medische tijdschrift Sleep en zal juni a.s. worden gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Associated Professional Sleep Societies LLC in Seattle. Het Restless Legs Syndroom is namelijk een van de meest voorkomende oorzaken van slaapstoornissen.

Bron

De samenvatting van het originele onderzoek vindt u online.

Misschien ook interessant voor u: Wat is Reuma? en Fibromyalgie.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.