Suppletie met resveratrol vermindert pijn bij knie-artrose

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 18 okt 2018

De combinatie ontstekingsremmende pijnstiller én resveratrol vermindert de pijn bij knie-artrose. Dat blijkt uit een onderzoek van een aantal universiteiten in Irak. Resveratrol is een antioxidant met ontstekingsremmende eigenschappen, die wordt gewonnen uit druivenpitten.

Resveratrol knie-artrose

Resveratrol

Een aantal universiteiten in Irak hebben het effect van resveratrol onderzocht bij lichte tot matige knie-artrose. Gecombineerd met ontstekingsremmende pijnstillers (NSAIDs) zorgt dit natuurlijke ingrediënt voor een aanzienlijke afname van de pijn. De resultaten van dit onderzoek zijn recent gepubliceerd in het Journal of Medical Food.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Resveratrol is een chemische verbinding die onder andere wordt aangetroffen in druivenpitten. Dit is een polyfenol dat over bewezen ontstekingsremmende eigenschappen beschikt en bovendien als een krachtige antioxidant in het lichaam fungeert. Dit is de eerste klinische studie naar de invloed van resveratrol op de ernst van de pijn en inflammatoire bio-markers bij patiënten met lichte tot matige knie-artrose.

Significant minder

Om dit te kunnen beoordelen kregen patiënten 90 dagen lang een ontstekingsremmende pijnstiller én een supplement met resveratrol. De contolegroep kreeg NSAIDs in combinatie met een placebo. Bij de deelnemers in de resveratrolgroep nam de pijn significant af en waren de inflammatoire bio-markers in het bloed sterk verminderd.

Bronartikel

Het volledige artikel is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.4/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties