Reumapositief: anders omgaan met chronische aandoening

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 20 jul 2017

Bij de Vlaamse uitgeverij Lannoo is onlangs het boek Reumapositief verschenen. Daarin beschrijven hoogleraar en reumatoloog Filip de Keyser en gezondheidsjournaliste Heidi van de Keere hoe je anders om kunt gaan met deze chronische aandoening. Dit boek is door artsen en patiëntenverenigingen zeer lovend ontvangen.

Sleutelwoord is ‘positiviteit’

Reuma ’ en ‘positief ’ zijn twee woorden die maar moeilijk met elkaar te verbinden zijn. Volgens de schrijvers van dit boek kan dit echter wel degelijk. De diagnose Reumatoïde artritis of een andere chronische gewrichtsaandoening verplicht je om je leven opnieuw vorm te geven. Het sleutelwoord in deze fase is ‘positiviteit’.

Praktische tips

De schrijvers van dit boek begeleiden samen in hun praktijk mensen met chronische gewrichtsklachten. Aan de hand van inzichten uit de positieve psychologie, verhalen van ervaringsdeskundigen en veel praktische tips tonen ze aan dat het mogelijk is om anders met een chronische aandoening om te gaan. Met respect voor de pijn en de beperkingen helpen ze je om stap voor stap een nieuwe en succesvolle route uit te stippelen. Meer informatie:
http://www.terralannoo.nl/reumapositief

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 11   Gemiddelde:  4.1/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties