Simpele truc helpt tegen gewrichtspijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 16 feb 2017

Volgens Paul Smith van het GSK Human Performance Lab is bewegen de beste remedie tegen gewrichtspijn. GSK is een hightech laboratorium in Engeland, waar wetenschappers meer inzicht proberen te krijgen in de werking van het menselijk lichaam en de hersenen. Doel is om de gezondheidszorg verder te kunnen verbeteren. Smith geeft drie tips die kunnen helpen om de pijn in de gewrichten te verminderen.

Slaap voldoende

Volgens de Engelse wetenschapper kan pijn in een deel van het lichaam leiden tot pijn in andere gebieden. Dat heeft te maken met veranderingen in de manier van bewegen om de pijn te compenseren. Voor mensen met gewrichtsklachten is het heel verleidelijk om te gaan zitten of liggen. Dat is fout. Hoe actiever u bent, hoe beter u uw gewrichten kunt bewegen en hoe minder pijn ze zullen gaan doen. De eerste tip is daarom dat u zorgt voor een goede nachtrust. Wanneer u met een vermoeid gevoel opstaat, bent u niet echt enthousiast om die dag voldoende lichaamsbeweging te nemen. Acht uur slaap per nacht is genoeg om lichamelijk en geestelijk voldoende te herstellen. Ga iedere avond op hetzelfde tijdstip naar bed en zorg voor een comfortabel matras en kussen.

Eet bewust en drink voldoende

De volgende tip van Paul Smith is om bewuster te eten. Ongezonde voeding zorgt voor gewichtstoename en verhoogt de druk op uw gewrichten. Daardoor ontstaat pijn en stijfheid. U kunt zich dan minder goed bewegen. Bovendien kan overgewicht het slijtageproces van het kraakbeen versnellen.
De derde en laatste tip is: zorgt voor een goede hydratatie. Als u uitgedroogd bent, heeft u minder zin om te bewegen. Smith adviseert om 2 liter water per dag te drinken om goed gehydrateerd te blijven. Dit zorgt voor voldoende energie om te kunnen bewegen.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.