Britse smartphone-app toont verband chronische pijn en weer aan

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 4 okt 2016

Er is waarschijnlijk eindelijk bewijs gevonden dat de weersomstandigheden van invloed zijn op chronische pijn. De pijnniveaus veranderen op zonnige dagen en regenachtige dagen. Dit meldt de Universiteit van Manchester halverwege een onderzoek met een looptijd van 18 maanden.

GPS

weer-pijn-toename-regen-zonAan dit onderzoek doen 9000 mensen met chronische pijn mee. Zij houden de pijnklachten bij met een speciale app op hun smartphone. Deze app registreert aan de hand van de GPS op de telefoon ook het plaatselijke weer. Zo kunnen de pijntrends in ‘real time’ worden gekoppeld aan de lokale weersomstandigheden.

Tussenbalans

Aan de hand van gegevens van de steden Leeds, Norwich en London heeft het onderzoeksteam alvast een tussenbalans opgemaakt. Tijdens de zonnige dagen van februari tot april was de chronische pijn bij de deelnemers afgenomen. De pijn laaide weer op toen in juni de zon minder scheen en er vooral veel neerslag viel.

Bron

Op de (Engelstalige) website ‘cloudy with a chance of pain’ kunt u alles lezen over dit onderzoek en over de mogelijkheden tot deelname.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.