Nieuw WHO actieplan moet gezondheid bewegingsapparaat bevorderen

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 25 okt 2016

De World Health Organization (WHO) heeft een nieuw actieplan ontwikkeld om het groeiende aantal aandoeningen van het bewegingsapparaat in Europa te verminderen. Het is recent gepresenteerd aan de regionale commissie WHO Europa. Dit actieplan moet een keerpunt worden in de strijd tegen pijnlijke aandoeningen aan de spieren, botten en gewrichten. Bij de uitvoering worden toonaangevende gezondheidsorganisaties in Europa betrokken.

Terugdringen zwaarlijvigheid

who-artroseDe nadruk van het actieplan ligt op het ontwikkelen van systemen die snel toegang geven tot gepersonaliseerde zorg. Daarbij zal veel aandacht besteed moeten worden aan vroegtijdige interventie en zelfmanagement. De Europese landen worden door de WHO gevraagd om een actieve rol te spelen in het verminderen van zwaarlijvigheid en het voorkomen van verwondingen.

Gezondheidsprogramma’s voor ouderen

Verder dringt de organisatie aan op het introduceren van gezondheidsprogramma’s voor ouderen om de conditie van de spieren, botten en gewrichten te verbeteren. Een ander speerpunt is het bevorderen van de gezondheid van het bewegingsapparaat op het werk. Op dit moment zijn aandoeningen van het bewegingsapparaat de grootste oorzaak van invaliditeit en pijn in Europa.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 8   Gemiddelde:  5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties