Wintertips voor comfortabele gewrichten

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 10 jan 2019

Ook meer last van uw gewrichten in de gure wintermaanden? De klachten nemen af als u uw lichaam en omgeving comfortabel warm houdt. Met deze tips hebben kou en vocht minder vat op uw gewrichten.

Wintertips gewrichten
Veel mensen met een reumatische aandoening ervaren dat de symptomen toenemen bij kou en vochtig weer. Dit zijn onze beste tips om uw gewrichten warm te houden en de pijn te verminderen. De belangrijkste is: blijf ook in de winter actief. Bewegen helpt u warm te blijven, omdat de bloedcirculatie verbetert.

Warme kleding

Draag meerdere lagen over elkaar. Dit houdt de warmte beter vast dan één dik kledingstuk. Het dragen van twee paar dikke sokken houdt niet alleen uw voeten warm, maar zorgt ook voor extra demping tijdens het lopen. Doe een muts op uw hoofd als u naar buiten gaat. Daardoor verliest u minder warmte via uw hoofd.

Houd je huis warm

Zet de thermostaat minimaal op 20 graden. Sluit kieren af met een tochtstrip en sluit bij het invallen van de duisternis de gordijnen om de warmte binnen te houden. Gebruik een kruik of elektrische deken om uw bed te verwarmen. Neem een warm bad of een warme douche voor het slapen gaan. Dit helpt ook om de pijn en stijfheid te verlichten.

Eet goed

Uw lichaam heeft energie nodig om warm te blijven. Dus sla geen maaltijden over. Het is verstandig om in koude periodes niet teveel alcohol te drinken. Probeer niet te roken, omdat deze gewoonte de bloedcirculatie kan verslechteren. Dit heeft als gevolg, dat uw handen en voeten koud gaan aanvoelen.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 45   Gemiddelde:  2.8/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties